Női vízi vl: győri gála, megvan az első győzelem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.27. 19:45
null
Kilenc góllal bizonyultunk jobbnak a franciáknál (Fotó: Kurucz Árpád)
A női vízilabda világliga európai selejtezőjének A-csoportjában első győzelmét szerezte meg a harmadik mérkőzését letudó magyar válogatott, amely a győri új uszodában igazolta a papírformát a továbbra is pont nélkül álló Franciaország ellen.



A mérkőzés első támadása a miénk volt, amelyet 19 mp alatt váltottunk gólra – Bujka Barbara volt eredményes centerből –, de bő másfél perccel később hiába alakítottuk az állást 2–0-ra, a folytatás közel sem volt ennyire gördülékeny. A magyar csapat nem tudott a saját tempójában játszani, hanem lelassult az ellenfél szintjére. A franciák szépítettek, nekünk akadozott, nyikorgott a gépezetünk (3–2). A vendégek még a második negyedben is tudták tartani magukat, viszont biztató volt, hogy – bár támadásban továbbra sem villogtunk – ez a kényelmes tempó is elég volt ahhoz, hogy növeljük az előnyünket (5–2).

A harmadik negyedben sikerült támadásban látványos elemeket is bemutatni, emellett viszont a lazább védekezéshez francia gólok is párosultak, de a vendégek sok vizet nem zavartak (9–4). Amint arra számítani lehetett, a végén még a jobb erőnlét is kiütközött, amiből a mieink további gólokkal profitáltak (14–5).

NŐI VÍZILABDA VILÁGLIGA
EURÓPAI SELEJTEZŐ, A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 14–5 (3–2, 2–0, 4–2, 5–1)
Győr, 500
néző. V: Inesta (spanyol), Dutilh-Dumas (holland)
MAGYARORSZÁG: Bolonyai – CZIGÁNY D. 3, Takács O. 2, Garda, Bujka 1, Menczinger K. 2, Miskolczi. Cs: Horváth A. (kapus), GURISATTI 2, Máté, 1 Ráski, CSABAI 3 Horváth B. Szövetségi kapitány: Merész András
FRANCIAORSZÁG: Counil – Millot 1, Bachelier, Clerc 1, Mahieu, Au. Sacre, Tardy 1. Cs: CLOMES 2, Daule, Jaskova, Ad. Sacre, Michaud. Szövetségi kapitány: Filliposz Szakellisz
Gól – emberelőnyből: 8/6, ill. 12/3
Kipontozódott: Máté (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Merész András:
– Az a legfontosabb, hogy meg tudtuk tölteni az uszodát egy olyan városban, ahol fantasztikus körülményeket teremtettek a számunkra, és remélhetőleg néhány kislány kapott plusz motivációt ahhoz, hogy elkezdje a vízilabdát, vagy épp ne hagyja abba. Persze az is fontos, hogy életben maradtak a továbbjutási reményeink, továbbá jó néhány játékosnak is több, akár neki szokatlan poszton tudtam lehetőséget adni, ami jó visszajelzés volt számomra a teljesítőképességükről, nekik pedig az elvárásokról. Próbálgattunk új védekezési szisztémát, olyat is, amelyet nagyon régen játszottunk, mert a következő három meccsen és három hónapban ki kell találni, milyen taktikai repertoárral készülünk a világbajnokságra.
Filliposz Szakellisz: – A világ egyik legjobb csapat ellen játszhattunk, és ennek megfelelően rendkívül kemény mérkőzésen vagyunk túl. A harmadik és a negyedik negyedben már nagyon fáradtak voltunk, egyre nehezebben tudtuk tartani a magyarok iramát. Nagy nyomás alatt helyeztek minket, ez megnehezítette a dolgunkat. Viszont ez új csapat, amelynek remek gyakorlási lehetőséget jelentett a meccs, és az első két negyeddel elégedett is vagyok – a második kettővel kevésbé. Remélem, legközelebb még több ideig tudunk jól játszani.
A forduló másik mérkőzésén
Oroszország–Olaszország 11–8
AZ ÁLLÁS
: 1. Oroszország 8 pont (39–23), 2. Olaszország 6 (31–25), 3. MAGYARORSZÁG 4 (34–29), 4. Franciaország 0 (14–41)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik