MTI 2019.02.11 14:25 Frissítve: 2019.02.11 15:47

Női vízilabda: az Európa-bajnok legyőzésére készülnek a mieink

Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya bízik benne, hogy csapata meg tudja ismételni kedden, hazai medencében az Európa-bajnok hollandok ellen idegenben nyújtott produkcióját.

GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

A két csapat január 12-én, Hágában találkozott egymással, a hazaiak akkor az utolsó negyedben négygólos hátrányból egyenlítettek, a mieink azonban ötméteresekkel diadalmaskodtak.

„Biztos vagyok benne, hogy nehezebb dolgunk lesz, mint egy hónappal ezelőtt Hágában, ahol három negyeden keresztül egyértelműen felülmúltuk ellenfelünket. Még egyszer nem engedhetik meg maguknak, hogy úgy játszanak, ugyanakkor én bízom benne, hogy mi képesek leszünk megismételni a mérkőzés nagy részében nyújtott produkciót” – nyilatkozta a nemzeti csapat hétfői edzését követően Bíró Attila.

A szakember leszögezte, szeretnének ezúttal a rendes játékidőben nyerni, ugyanakkor megjegyezte, nem szabad elfelejteni, hogy az Európa-bajnokkal játszik a csapat.

„Sokat segíthet célunk elérésében a telt ház, illetve hűséges szurkolótáborunk buzdítása” – tette hozzá.

A találkozót kedden 18.30-tól rendezik a BVSC Uszodában.

A szövetségi kapitány reagált arra is, hogy a hétvégén a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA megváltoztatta a nyári, kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokság sorsolásának kalapjait, ami azzal járt, hogy a magyarok a második helyett csak a harmadikba kerültek.

„Magunk is meglepődtünk, hogy szombaton egy újabb verzió látott napvilágot, az információk szerint ez a végleges. A harmadik kalappal kapcsolatban azt tudom mondani, nem feltétlen rossz, ha valaki erős csoportba kerül, hiszen a nagy dolgok a kieséses szakaszban dőlnek el. Meg kell várni a sorsolást, és majd utána látjuk pontosan, mire számíthatunk. Mindenesetre cseppet sem aggódunk az új besorolás miatt” – mondta.

A világligában a magyar válogatott már biztos továbbjutó, azaz ott lesz az Európa-kupa hatos döntőjében. Azt a tornát március 28. és 31. között rendezik Torinóban. Onnan az első három jut a világliga júniusi szuperdöntőjébe, melynek Budapest ad majd otthont, így azon a magyar válogatott automatikus résztvevő. A nyári tornának a győztese szerez elsőként kvótát a 2020-as tokiói olimpiára.

A B-csoport állása: 1. Olaszország 12, 2. Magyarország 8, 3. Hollandia 4, 4. Franciaország 0

A magyar női válogatott kerete
Kapusok:
Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Honvéd), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

A magyarok további programja
Február 12.:
Magyarország–Hollandia
Március 5.: Magyarország–Olaszország

2019.10.08 10:07:06

Vízilabda LAKNER GÁBOR

„Mivel címvédők vagyunk, nagyobb nyomás lesz rajtunk, mert mindenki minket akar megverni.”

2019.09.03 22:10:48

Vízilabda LAKNER GÁBOR, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Az ob I-ben játszó olimpiai bajnokok száma az új idényben tíz alá csökkent.

2019.09.01 23:29:43

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Ez mégsem nyomta rá a bélyegét a teljesítményükre, ők ugyanis még abba nőttek bele, hogy a magyar vízilabdázó mindig, mindenütt a legjobbját nyújtja, megalkuvás nélkül. Ez van erőst megkopóban.

2019.08.31 23:44:37

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

NS-VÉLEMÉNY. A rajongó nehezen engedi el a meghatározó pillanatokat.