Női vízi világliga: Bíró Attila alaposan fiatalított a kereten

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.11.17. 13:30
Alaposan megfiatalított kerettel kezdi meg világliga-szereplését a magyar női vízilabda-válogatott, Bíró Attila szövetségi kapitány szerint a jövő keddi, hollandiai találkozó kiváló lehetőség a kísérletezésre.
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (FOTÓ: KONCZ GYÖRGY)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (FOTÓ: KONCZ GYÖRGY)

„Szeretném tesztelni a fiatalokat, még ha ilyen komoly ellenfelek is vannak. Derüljön ki, ki az, aki alkalmas az ilyen feladatokra, ki az, aki meg tudja ugorni ezt a szintet, s ki az, aki nem” – nyilatkozta az MTI-nek a szakember pénteken a keret edzésén.

Hozzátette, talán ez minden idők legfiatalabb átlagéletkorú magyar válogatottja a maga 21 évével, azonban most van itt az idő arra, hogy ezek a játékosok is lehetőséget kapjanak, s három év múlva az olimpiára ütőképes együttes állhasson majd össze.

„Vannak olyan játékosok akikről azt gondolom, jó esélyük lesz rövid vagy hosszabb távon bekerülni a csapatba. Persze a magyar bajnoki meccsek nem tévesztenek meg, még akkor sem, ha a világ legerősebb bajnokságáról beszélünk. Az oroszok vagy a hollandok elleni válogatott mérkőzés teljesen más szint” – fűzte hozzá a tréner, aki a júliusi, barcelonai Európa-bajnokságra címvédőként utazik együttesével.

„Folyamatosan lesz változás a keretben, akár már a decemberi, spanyolok elleni összecsapásra – jegyezte meg Bíró Attila arra a kérdésre, hogy mikor térhetnek vissza alapcsapata játékosai, akik közül a jelenlegi keretben csupán három Európa-bajnok, Kasó Orsolya, Garda Krisztina és Szűcs Gabriella szerepel. – Mindig lesznek fiatalok és tapasztalt játékosok is a névsorban, folyamatosan cserélődnek majd, ez függ a bajnoki és a nemzetközi kupa programjától is.”

Bíró Attila kiemelte, bízik benne, hogy a világligában a nyolcas szuperdöntőbe jut a gárda – ehhez egy ellenfelet kell a csoportban megelőzni –, az ugyanis egy hét alatt hat újabb mérkőzést, vagyis rendkívül értékes tapasztalatszerzést jelentene a csapatnak.

A magyar válogatott kerete
Kapusok: Kasó Orsolya (FTC), Lekrinszki Gina (Szentes), Magyari Alda (Póló SC)
Mezőnyjátékosok: Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Kuna Szonja (BVSC), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Mchunu Hlengiwe (Dunaújváros), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (Szentes), Szűcs Gabriella (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (Dunaújváros)

A magyarok programja
1. forduló: 2017. november 21., Hollandia–Magyarország
2. forduló: 2017. december 19., Magyarország–Spanyolország
3. forduló: 2018. január 30., Magyarország–Oroszország
4. forduló: 2018. február 27., Magyarország–Hollandia
5. forduló: 2018. március 27., Spanyolország–Magyarország
6. forduló: 2018. május 1., Oroszország–Magyarország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik