Női vízi világliga: a sérült Illés Anna is a kimaradók között

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.01.11. 13:07
Illés Anna, Horváth Brigitta, valamint két kapus, Kasó Orsolya és Magyari Alda maradt ki a magyar női vízilabda-válogatottból, amely szombaton Hollandiában játszik világliga-mérkőzést.

Az Európa-bajnok Illésnek a csütörtöki edzésen „vitte el egy lövés” az ujját, ezért nem tarthatott Bíró Attila együttesével. A magyar válogatott három nappal később Franciaországban ugrik medencébe, a keret arra a találkozóra változhat.

„A hollandok hazai pályán valamivel esélyesebbnek számítanak, főként, hogy a korábbi tendencia a 2017-es világbajnokság óta megfordult, avagy mi nem tudtuk legyőzni azóta őket – ugyanakkor ez nem jelent semmit, mert nem érzek különbséget a két csapat között, képesek vagyunk felvenni velük a versenyt. Így szombaton, Hágában is győzelemre törünk” – idézte a szövetség hivatalos honlapja a szakembert.

A világligában a magyar csapat novemberben 13–4-re legyőzte Egerben a franciákat, majd decemberben 13–12-re kikapott Olaszországban. A négyesből az első három jut az Európa-kupa hatos döntőjébe, ugyanakkor fontos a csoportelsőség, mivel azzal közvetlenül az elődöntőbe lehet kerülni. Az Európa Kupa hatos döntőjét március 28. és 31. között rendezik Torinóban.

Innen az első három jut a világliga júniusi szuperdöntőjébe, aminek Budapest ad otthont, így a magyar válogatott automatikus résztvevő. Ennek a tornának a győztese szerez elsőként kvótát a 2020-as tokiói olimpiára.

A női válogatott hollandok elleni kerete
Kapusok:
Gangl Edina (UVSE), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

A MIEINK TOVÁBBI PROGRAMJA A VILÁGLIGÁBAN
Január 12.:
Hollandia–Magyarország
Január 15.: Franciaország–Magyarország
Február 12.: Magyarország–Hollandia
Március 5.: Magyarország–Olaszország

A csoport állása: 1. Olaszország 9 pont, 2. Hollandia 3 (26–15), 3. Magyarország 3 (25–17), 4. Franciaország 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik