Női vízi: Szücs sérülése nem jött rendbe – íme, Bíró Attila vb-kerete!

Vágólapra másolva!
2019.07.02. 08:57
null
Bíró Attila keretet hirdetett a vb-re (Fotó: Földi Imre)
Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya ugyanazzal a kerettel utazik a kvangdzsui világbajnokságra, mint amellyel ezüstérmes lett a budapesti Diapolo-kupán – számolt be róla a waterpolo.hu.

Értelemszerűen így Szücs Gabriella játékára sérülés miatt nem számíthat Bíró Attila. A 13 fős keret ezen a héten idehaza készül, majd a jövő héten Japánban edzőtáborozik az ausztrál válogatottal együtt.

Ha a világliga szuperdöntőjét nem számítjuk, első felnőtt világversenyére készül Magyari Alda, Rybanska Natasa és Vályi Vanda.

Női válogatottunk június végén másodikként zárt a Margitszigeten rendezett Diapolo-kupán, míg néhány héttel előtte a 6. helyet szerezte meg a világliga szuperdöntőjében.

A 2019-es vizes vb-nek július 14. és 26. között Dél-Korea ad otthont. A magyar csapat a B-csoportban Kanadával, a házigazdával és Oroszországgal küzd meg a továbbjutásért.

A NŐI VÁLOGATOTT VB-KERETE

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Honvéd/POLO SC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Dunaújváros)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik