Női vízi ob I: előnyben a Dunaújváros és a BVSC

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.01. 09:44
Elkezdődött a női rájátszás, amelyben a négy közé jutásért harcolnak a felek. A Szentes és az UVSE várja az ellenfelét. A Dunaújváros a Szeged, a BVSC az Eger ellen szerzett vezetést az egyik fél két győzelméig tartó párharcban.

Női bajnokság, rájátszás az elődöntőbe jutásért, 1. mérkőzések
BVSC-Wáberer Hungária-Zugló–ZF-Eger 14–8 (4–3, 3–1, 3–3, 4–1)
Gólszerző:
Kisteleki (4), Gyöngyössy (3), Takács O. (3), Illés H. (2), Farkas (2), ill. Zajácz (5), Czigány, Szeredi, ParkesNői bajnokság, rájátszás az elődöntőbe jutásért, 1. mérkőzések
BVSC-Wáberer Hungária-Zugló–ZF-Eger 14–8 (4–3, 3–1, 3–3, 4–1)
Gólszerző:
Kisteleki (4), Gyöngyössy (3), Takács O. (3), Illés H. (2), Farkas (2), ill. Zajácz (5), Czigány, Szeredi, Parkes

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a BVSC javára

Dunaújvárosi Főiskola–Szegedi Vízmű Taylor&Nash-Szegedi Egyetem 12–7 (3–2, 3–3, 4–1, 2–1)
Gólszerző: Gurisatti (5), Menczinger (2), Szilágyi, Horváth B., Slagter, Garda, Vályi V., ill. Dalmády P. (2), Árkosy, Dalmády Sz., Veréb, Lengyel A., Lengyel Dominika

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Dunaújváros javára

Második mérkőzések

Április 2., csütörtök

ZF-Eger–BVSC-Wáberer Hungária-Zugló, Eger, 18.30 – tv: Digi Sport

Április 3., péntek

Szegedi Vízmű Taylor&Nash-Szegedi Egyetem–Dunaújvárosi Főiskola, Szeged, 20.00


Nyilatkozatok

Petrovics Mátyás, a BVSC vezetőedzője: „Úgy érzem, végig mi irányítottuk a mérkőzést. Az, hogy csak a harmadik negyed végére, a negyedik negyed elejére dőlt el a mérkőzés, csak rajtunk múlt. A tizennégy lőtt gól ellenére azt mondom, nem jól éltünk a lehetőségekkel. Fizikailag jobban bírtuk a meccset, nagyon kemény volt a csata a vízben.”

Kelemen Attila,
az Eger vezetőedzője: „Két és fél negyedig jól tartottuk magunkat, aztán egy kétes játékvezetői ítélet döntően befolyásolta a továbbiakat. Az egyik legjobb játékosomat állították ki cserével. Ezt követően a BVSC okosan játszott és megérdemelten nyert.”

Czigány Dóra, az Eger játékosa: „Nem tudom, mikor lőttem ennyi kapufát. Nagyon kemény mérkőzés volt, borzasztó fárasztó. Remélem, otthon eltalálom a kaput, és meg tudjuk nehezíteni a BVSC dolgát. Ha koncentrálunk, akkor számunkra kedvező eredmény születhet a visszavágón.”

Kisteleki Dóra, a BVSC játékosa: „Nagyon jó érzés volt újra a vízben lenni, innen már csak felfelé vezet az út. Ezt a mérkőzést és a győzelmet egy elhunyt barátom emlékének szeretném ajánlani.”

Mihók Attila, a Dunaújváros vezetőedzője: „A Szeged érthetően deffenzív játékkal operált, kollégám okosan taktikázott, alaposan megnehezítette csapatával a dolgunkat. Inkább a pozíciójátékot erőltettük, amiben gyengébbek vagyunk. Védekezésben keveset hibáztunk, persze kaptunk nagy gólokat, mert ellenfelünkben vannak nagy lövők. Szerencsére azonban főleg Gurisatti Gréta révén tudtuk növelni az előnyt, és szép lassan érvényesítettük gyorsaságbeli fölényünket. Szegeden sem várok könnyebb mérkőzést, sőt! Ellenfelünk valószínűleg ezt a találkozót kielemezve igyekszik majd lefedezni a területeket, ahol erősek vagyunk. Önbizalmat kell azonban adnia ennek a győzelemnek a lányoknak, fontos, hogy megfelelően értékeljék a sikert, ez már a rájátszás, meg kell tanulni ezt is jól kezelni.”

Barna Tamás, a Szeged vezetőedzője: „Sokat kivett belőlünk a védekezés. Amit kértem, azt megcsinálták a lányok, támadásban türelmesek voltunk, abszolút elégedett vagyok csapatom teljesítményével. Próbáltam sokat cserélni, sok emberünknek hamar összegyűlt két hibája. Folyamatosan egyre jobban játszunk ellenük, remélem, otthon akár meg is lephetjük őket.”

Gurisatti Gréta, a Dunaújváros játékosa: „Örülök, hogy jól ment, tudtam segíteni a csapatnak, annak még inkább, hogy nyertünk. Úgy készültünk, hogy a Szeged összeszedi magát, így is lett. Sikerült ellépnünk, remélem, Szegeden is legkésőbb a meccs végére érvényesíteni tudjuk fölényünket.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik