Női vízi ob I: a Dunaújváros lesz az UVSE döntőbeli ellenfele

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.28. 20:46
null
Izgalmas elődöntőt követően a dunaújvárosiak ünnepelhettek Zuglóban (Fotó: Földi Imre)
A dunaújvárosi női vízilabdacsapat jutott be az élvonalbeli bajnokság döntőjébe, miután az egyik fél második győzelméig tartó elődöntőben összesítésben 2–1-re múlta felül a BVSC-t. A fináléba jutásról döntő harmadik mérkőzést a dunaújvárosiak vendégként nyerték meg három góllal. Ellenfelük az Euroliga-döntős UVSE lesz majd. A vesztes zuglóiak a Szentessel találkoznak a bronzmeccsen.




NŐI VÍZILABDA OB I
ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
BVSC-WÁBERER HUNGÁRIA-ZUGLÓ–DFVE–MAARSK GRAPHICS 5–8 (2–2, 2–3, 1–2, 0–1)
Laky uszoda, 400
néző. V: Molnár T., Fodor Rajmund
BVSC: Doroszlai – Sikter, KISTELEKI D. 1, Illés A. 2, Gyöngyössy A. 1, Takács O., Leimeter. Cs: Máté 1, Farkas K., Varga Viktória. Edző: Petrovics Mátyás
DFVE: KASÓ – Szilágyi D., GURISATTI 3, Garda, BRÁVIK F. 2, MENCZINGER K. 1, Horváth B. Cs: Vályi F., Vályi V. 1, Somhegyi 1, Zigler. Edző: Mihók Attila
Gól – emberelőnyből: 13/3, ill. 6/1
Kipontozódott: Gurisatti (32. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–1 a Dunaújváros javára
MESTERMÉRLEG
Petrovics Mátyás:
– Az első meccsen veszítettük el a párharcot, elhitettük a Dunaújvárossal, hogy meg tud verni minket, amire az egész szezonban nem volt képes. Élet-halál csata volt, amiben két negyedig nem találtuk a játékunkat, elsősorban mert pontatlanok voltunk emberelőnyben, és helyzetek nélkül lőtt gólokat a Dunaújváros. Nem összpontosítottunk eléggé, elkezdtünk szaladni valami után, amit nem értünk el, és nem is érdemeltünk meg.
Mihók Attila: – Dunaújvárosban 1.80 méter a medence, és a vesztes vasárnapi meccs felvételén azt láttuk, hogy BVSC nagy termetű játékosai sokat álltak a medence alján, addig nem értettük, miért a hatalmas fordulat az első és a második meccs között. Most azzal nyertünk, hogy mély medencében játszottunk, sok mozgásra törekedtünk, és amíg egy-egy lehetőségünket gólra váltottuk, a BVSC többet hibázott. Boldog vagyok, hogy sikerült döntőbe jutni.

A TOVÁBBI MENETRENDJE
DÖNTŐ
UVSE–Dunaújvárosmájus 8., 20.30
Dunaújváros–UVSEmájus 11., 19.30
UVSE–Dunaújváros
május 14., 20.30
A 3. HELYÉRT
Szentes–BVSC
május 7.
BVSC–Szentes május 11.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik