Női vízi MK: „Kellően megünnepeljük a héten” – videón mutatjuk, hogyan kezdődött

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2020.09.09. 08:41
Címét megvédve a Dunaújváros nyerte a BENU női vízilabda Magyar Kupát, miután a keddi fináléban háromgólos hátrányból fordítva 7–6-ra legyőzte az UVSE-t. A találkozó után Mihók Attila vezetőedzővel, a győztes gólt jegyző Gurisatti Grétával, a bombagólokat lövő Garda Krisztinával és Szilágyi Dorottyával beszélgetett az NSO Tv stábja. Azt is megmutatjuk, hogyan kezdődött az egész héten át tartü ünneplés.

Garda Krisztina szerint a döntő elején a dunaújvárosi lányok az öltözőben maradtak.

„De lehet, hogy ez így lett jó. Kellett ez a 0–3 a győzelemhez, mert ott védekezést váltottunk, az Újpest pedig nem tudott rá reagálni. Nagyon boldog vagyok.”

Mihók Attila vezetőedzőt hideg zuhanyként érte a kezdés.

„Egyáltalán nem számítottunk arra, hogy kilátástalan helyzetbe kerülünk. Aztán a második negyedben nagyon jó teljesítménnyel hoztunk egy 4–1-et, ami azért volt, mert kicsit feljebb toltuk a védekezést, fordulékonyabbá váltunk, labdaszerzésekből tudtunk gólt lőni, fórt lőttünk be.”

Na meg a mentális felkészítésnek is nagy szerepe volt Szilágyi Dorottya szerint.

„Döcögősen kezdtünk. Azért 0–3-ról nagyon nehéz felállni. Ezt nagyrészt Mihók Attilának köszönhetjük, hogy olyan mentális állapotba kerültünk, hogy egyszerűen nem tudjuk feladni. Most már belénk verte rendesen.”

Gurisatti Gréta szerezte a győztes gólt.

„Viccesen szokták nekem mondani a többiek, hogy öt gólt lőjél ma, aztán mindig mondom nekik, hogy igazából csak egyet szeretnék, a győztest. Ez ma bejött, bár nem sokon múlt, azért nem a legmagabiztosabb ziccerbefejezésem volt, de gól lett. Egy ilyen meccsen, egy ilyen góllal, ilyen védekezéssel nyerni fantasztikus érzés. Nagyon büszke vagyok minden egyes játékosra.”

Gurisatti arról is beszél videónkban, hogy pandémia idején mekkora jelentőségű neki egy ilyen siker, illetve az ünneplésről is mesél, amely már természetesen az uszodában kezdődött, meg is mutatjuk, hogyan!

NŐI VÍZILABDA, MAGYAR KUPA
DÖNTŐ

DUNAÚJVÁROSI EGYETEM-MAARSK GRAPHICS–UVSE-HUNGUEST HOTELS 7–6
(0–3, 4–1, 2–1, 1–1)
Budapest,
Hajós Uszoda, 600 néző. Vezette: Várkonyi G., Kun Gy.
DUNAÚJVÁROS: MAGYARI A. – Gurisatti 1, Szellák, Ziegler, Mahieu 1, GARDA 3, Horváth B. Csere: Huszti V., SZILÁGYI D. 1, Brezovszki, Mucsy 1, Szabó N. Edző: Mihók Attila
UVSE: GANGL – Keszthelyi-Nagy 2, Faragó K. 1, Rybanska, PARKES 2, Szücs G., Baksa V. Csere: Antal D., Aubéli, Szegedi 1, Dávid C., Peresztegi-Nagy, Telek. Edző: Benczur Márton
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 9/3
Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. –
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Antal D. (29. p)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik