HIRDETÉS
HIRDETÉS
waterpolo.hu 2018.04.13 18:41 Frissítve: 2018.04.13 22:23

Női vízi LEN-kupa: könnyed siker, döntőben a Dunaújváros!

A Dunaújváros női vízilabdacsapata magabiztosan, 11–7-re legyőzte a házigazdát a LEN-kupa matarói elődöntőjében, így szombaton 14 órától megküzdhet a serlegért  a görög Olympiakosszal – számolt be róla a hazai szövetség hivatalos oldala.

HIRDETÉS
Már az első negyedben elhúzott a Dunaújváros (Fotó: waterpolo.hu)

 

Abszolút más típusú meccsen, de a papírformának megfelelően összejött az Olympiakosz–Dunaújváros finálé.

A görög csapat a nagyszünetben még csak 2–2-re állt az olasz Padova ellen, innen kellett rákapcsolnia. Ez sikerült is, hiszen a kanadai Monika Eggens és az olasz Giulia Emmolo kettősével megerősített, a görög válogatottra épülő Oylmpiakosz zsinórban hat gólt jegyezve lépett el a folytatásban 8–2-re, és húzta be végül magabiztosan, 10–4-re a partit.

A Dunaújváros (amely nélkülözte a betegség miatt itthon maradt Vályi Vandát) nem kockáztatott: a házigazda Matarót azonnal „kezelésbe vette”, és hátul olyan falat húzott Kiss Alexandra kapuja elé, amely ellen szenvedtek a spanyol játékosok. S eközben jöttek a gólok is: a francia Geraldine Mahieu centercsavarja után Szilágyi Dorottya átlövésből talált be, aztán Ziegler Diána előbb közelről, majd távolról volt pontos. A második negyedben hátul maradt minden a régiben, Kiss Alexandra nagyokat is védett, míg elöl Gurisatti Géra és Szilágyi talált be.

Volt is öröm közben a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában, ahol a klub utánpótláscsapatai, valamint szurkolók együtt nézték kivetítőn a mérkőzést.

Térfélcsere után Mahieu odapörkölt még egyet, amire két hazai gólt volt a válasz – tombolt az uszoda, hogy megtört a jég matarói oldalon. Sőt kis híján vérszemet kaptak, fórban adogattak, időt kértek, de Mihók Attila együttese nem ijedt meg. Kivédekezte, Szilágyi labdát lopott, végigúszott vele, és tulajdonképpen bevitte ezzel a végső „döfést”. Mert ugyan sok volt még hátra, ám egyértelműnek látszott, ki lesz a győztes. Azért a negyedben még Garda Krisztina is villant egyet...

A záró menet elején Gurisatti és Horváth Brigitta találata után 10–4-re vezetett a Dunaújváros, amely végül kicsit kiengedve 11–7-re, profin hozta le a partit. Ez azt jelenti, hogy szombaton 14 órától a LEN-kupa-győzelemért játszik az Olympiakosszal. 

NŐI VÍZILABDA LEN-KUPA
ELŐDÖNTŐ

DUNÚJVÁROSI EGYETEM-MAARSK GRAPHICS–CN MATARÓ (spanyol) 11–7 (4–0, 2–0, 3–3, 2–4)
Mataró. V: Mauss (német), Szadekov (orosz)
DUNAÚJVÁROS: KISS A. – SZILÁGYI D. 3, Gurisatti 1, Vályi F., MAHIEU 3, Garda 1, Mchunu. Csere: Aarts (kapus), Horváth B. 1, Luka, ZIEGLER 2, Brezovszki. Edző: Mihók Attila
MATARÓ: Willemsz – Vicente 1, Aranha, Lloret 1, Abad, Bonamusa, Cambray 1, GIBSON 3, Bach 1, Dance, Carevic, Graupera
Edző: Florin Bonca
Gól – emberelőnyből: 7/1, ill. 15/2
Gól – ötméteresből: 2/0, ill –
Kipontozódott: Bonamusa (26. p.), Vályi F. (34. p.), Luka (34. p.)
MESTERMÉRLEG
Mihók Attila:
– A mérkőzés érdemi részében korrekt bíráskodást kaptunk, így meg tudtuk valósítani az elképzeléseinket. A szokottnál is jobb volt a helyzetkihasználásunk, védekezésben pedig mindig jött egy blokk, egy védés vagy labdaszerzés. Az ellenfél kicsit félt tőlünk, mi meg a jó támadásainkkal ráerősítettünk erre. A fináléban nagy nyomás lesz rajtunk, hiszen az Olympiakosz kifejezetten Euroliga-győzelemre összerakott sztárcsapat, de hivatalos edzőmérkőzésen tizenhárom hatra legyőztük már a szezonban. Ha ismét jól kezdünk, eszükbe juthat az a találkozó, és megremeghet a kezük. Játékosaim természetesen hisznek a kupagyőzelemben, akárki is az ellenfél.

A másik elődöntőben: Olympiakosz Pireusz (görög)–Plebiscito Padova (olasz) 10–4

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.22 16:03:24

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (BARCELONA)

Ellenfelünk a 11. percben még 6–5-re vezetett, a 6–0-s szériánkra viszont nem volt ellenszere.

2018.07.21 09:06:13

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona), HATÁR DÁVID (Budapest)

Bíró Attila csapata a második helyen zárta a csoportot – jönnek az olaszok.

2018.07.20 23:37:34

Vízilabda VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Egy valamivel több mint négymillió lelket számláló országnak – gondolom én – nem is lehet nagyobb, tökéletesebb sportiskolája, mint a hatalmas, gyönyörű hon maga, amely mindenütt ott van a gyermekek talpa alatt.

2018.07.20 11:54:30

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona)/MAROSI GERGELY (Budapest)

A németek ellen épphogy meglett a csoportmásodik hely, folytatás valószínűleg Hollandia ellen.

2018.07.19 17:58:46

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona)

Bíró Attila lányai az első igazán nagy győzelmüket aratták az Európa-bajnokságon.

HIRDETÉS
HIRDETÉS