Női vízi: győztes magyar búcsú a világligától

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.04.21. 21:41
A várakozásnak megfelelően magabiztos győzelemmel köszönt el a 2014–2015-ös világliga-sorozattól a magyar női vízilabda-válogatott, amely kedd este Nizzában tíz góllal nyert a franciák legjobbjai ellen.

A négyes utolsó helyén pont nélkül álló franciák már a győri szerepléskor érzékelhették a két csapat közötti tudáskülönbséget, amelyet híven kifejezett Merész András csapatának 14–5-ös sikere a januári meccsen.

A kedd esti vendégjáték sem tartogatott meglepetést az erre az alkalomra alaposan megfiatalított magyar együttesnek, amely már az első negyedben 3-0-s előnyre tett szert. A franciák második negyedbeli szépítő találata után (1–3) még egyszer szorosabb volt az állás (2–4), utána viszont fokozatosan nőtt a különbség, elsősorban a védekezésben és támadásban egyaránt kiválóan teljesítő Menczinger Kata és a csapatkapitány, Takács Orsolya révén.

A félidőben 7–2-es magyar vezetést mutatott az eredményjelző, a harmadik negyed végén pedig már hét góllal volt jobb a vendéggárda (3–10). A befejező nyolc percben is a mieink uralták a mérkőzést, amelynek a hajrájában meglett a tízgólos különbség is, és csaknem megismétlődött a győri végeredmény, miután ezúttal 14–4-gyel zártak a csapatok.

A magyar válogatott helyzetén a siker nem változtatott, az már a befejező forduló előtt eldőlt, hogy harmadiknál sem jobb, sem rosszabb nem lehet, azaz nem juthat tovább a sanghaji döntőbe.

NŐI VÍZILABDA VILÁGLIGA
EURÓPAI SELEJTEZŐ, A-CSOPORT, 6. (UTOLSÓ) FORDULÓ
Franciaország–Magyarország 4–14
(0–3, 2–4, 1–3, 1–4)
Olaszország–Oroszország 11–7
A csoport végeredménye: 1. Olaszország 15 pont, 2. Oroszország 11, 3. Magyarország 10, 4. Franciaország 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik