Női vízi: győzelemmel hangolt a női vízilabda-válogatott a hazai Eb-re

Vágólapra másolva!
2020.01.04. 20:47
null
Nőiválogatottunk legyőzte a franciákat (Fotó: Török Attila, archív)
A jövő vasárnap kezdődő Európa-bajnokságra házigazdaként készülő magyar női vízilabda-válogatott fölényes győzelmet aratott a francia csapat felett a Dunaújvárosban zajló nemzetközi torna szombati nyitó napján.

 

A gólzáporos első játékrész után a mieink átvették az irányítást, és sorozatban szerzett kilenc góllal „megszórták” riválisukat, amely a mérkőzés utolsó három negyedében csupán egyszer talált a kapuba.

Bíró Attila együttese vasárnap a kínaiakkal, hétfőn a görögökkel mérkőzik meg.

A válogatott jövő vasárnap a horvátok ellen kezdi az olimpiai kvalifikációs budapesti kontinensviadalt, melyen egyetlen tokiói indulási jog szerezhető meg. Az európai csapatok közül ez csak a vb-ezüstérmes spanyoloknak van meg.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI NŐI TORNA (DUNAÚJVÁROS)
Kína–Görögország 8–7 (2–1, 2–1, 2–3, 2–2)

MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 21–5 (5–4, 5–0, 4–1, 7–0)
Dunaújváros, 479 néző. V: Horváth R., Ohme (német)
MAGYARORSZÁG: MAGYARI – GURISATTI 5, Szücs G., KESZTHELYI 2, Parkes 3, Vályi V. 2, Máté Zs. 1. Csere: SZILÁGYI D. 5, Antal D. 1, Illés A., Gyöngyössy 2, Rybanska
Edző: Bíró Attila
FRANCIAORSZÁG: Derenty – Millot 2, Bachelier 1, Mahieu, Dhalluin, Deschampt 1, Clerc 1. Csere: Bourloukbachi, Vernoux, Heurtaux, Radosavljevic, Daule
Edző: Florian Bruzzo
Gól – emberelőnyből: 14/7, ill. 8/3
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. –
MESTERMÉRLEG
Bíró Attila: –
Nem érzem túlzónak a különbséget, annak ellenére sem, hogy a mérkőzést kissé álmosan kezdtünk, így a franciák az első negyedben több, köztük szerencsés gólt is tudtak szerezni. Az első szünetben így kissé fel kellett emelnem a hangomat, ezután nagyot változott a játék a képe. A védekezésünk és a támadójátékunk is összeállt, így közel két és fél negyedet lehoztunk kapott gól nélkül. Elégedett vagyok, a mérkőzés jó ráhangolódás volt a vasárnapi, sokkal nehezebb, Kína elleni mérkőzésre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik