Női vízi Euroliga: nem jutott döntőbe az UVSE Athénban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.24. 21:06
null
Keszthelyi Rita és az UVSE a bronzéremért játszhat szombaton (Fotó: Merész Márton)
A bronzéremért játszhat szombaton az UVSE a női vízilabda Euroligában, mivel az athéni négyes fináléjának pénteki elődöntőjében öt góllal kikapott a tavalyelőtt és tavaly is győztes spanyol Sabadelltől.

Az ötödik percig kellett várni az első gólra, amelyet emberelőnyből a spanyolok szereztek. Nem sokkal később jött az egyenlítés, Kiss Alexandra ejtette át a labdát a Sabadell kapusa felett, de az első szünet előtt az ellenfél létszámfölényben még egyszer eredményes volt.

Nem kezdődött jól a második szakasz, a magyar helyzetek kimaradtak, a spanyolok pedig továbbra is eredményesen játszottak emberelőnyben. Aztán Sikter Diána húzta be a labdát a kapuba, amikor a Sabadell került emberhátrányba, majd hasonló helyzetben előbb nőtt, majd megint csökkent a különbség, utóbbi Keszthelyi Rita jóvoltából.

A harmadik ráúszásnál Keszthelyi hozta el a labdát, nem sokkal később pedig szép ejtéssel faragott a hátrányon (4–5). Egynegyednyi idő elteltével szereztek ismét gólt a spanyolok: a magyar szövetség honlapjának helyszíni tudósítása szerint végig nagyszerűen védő Gangl Edina Espar lövésénél volt tehetetlen. Mindkét csapat sok hibával játszott ekkor, majd spanyol időkérés után, 19 másodperccel a negyed vége előtt Morales harmadik góljával ismét háromtalálatnyira nőtt a különbség.

A negyedik szakasz elején Kiss Alexandra nagy lövéssel hozta feljebb csapatát, de hamarosan visszaállt a különbség, sőt még nőtt is (5–9), ezzel pedig elszállt a döntőbe jutás esélye. A játékrész ötödik percének végén Szücs Gabriella egy ejtéssel talált a kapuba, a végére pedig még két spanyol gól maradt (6–11). Az UVSE így szombaton a bronzéremért szállhat vízbe az orosz Kirisivel szemben.

Eddig egyszer nyerte meg a legrangosabb európai kupasorozatot a nőknél magyar csapat: a Hungerit-Szentes 1993-ban a BEK-ben bizonyult a legjobbnak. Tíz évvel később a Dunaújváros ezüstérmes lett, emellett hét harmadik és hat negyedik hely jutott a magyaroknak. Az UVSE pénteki veresége nyomán utóbbiak egyike nő szombaton eggyel.

NŐI VÍZILABDA EUROLIGA
NÉGYES DÖNTŐ, ATHÉN
ELŐDÖNTŐ

Sabadell (spanyol)–UVSE-Centrál 11–6 (2–1, 3–2, 2–1, 4–2)
A magyar csapat gólszerzői: Kiss A., Keszthelyi 2-2, Sikter, Szücs

A MÁSIK ELŐDÖNTŐBEN
Olimpiakosz (görög)–Kirisi (orosz) 10–8 (3–3, 3–2, 1–2, 3–1)

A SZOMBATI PROGRAM
17.30: bronzmérkőzés, Kirisi–UVSE
19.15: döntő, Olimpiakosz–Sabadell

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik