Női vízi Euroliga: az UVSE bejutott a négyes döntőbe!

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.03.11. 20:39
null
Az UVSE kettős győzelemmel ejtette ki a Padovát (Fotó: Reviczky Zsolt)
Kettős győzelemmel biztosította helyét a női vízilabda Euroliga legjobb négy csapata között az UVSE-Centrál, miután az idegenbeli sikert követően a szerda esti visszavágón is jobbnak bizonyult az olasz Plebiscito Padova együttesénél. A Szentes hazai medencében kikapott a görög Olympiakosz Pireusztól, így nem jutott tovább, de átkerült a második számú kontinentális sorozat, a LEN Kupa négyes döntőjének tagjai közé.

 

UVSE–PADOVA

Az UVSE hatgólos előnnyel várta a budapesti összecsapást, így hatalmas kudarc lett volna, ha elbukik a párharcban. A fővárosi gárda ezúttal sem adott esélyt riválisának, és magabiztosan jutott be a final fourba, vagyis a négycsapatos fináléba.

A válogatott erősségei közé tartozó, a meccsen háromszor eredményes Keszthelyi Rita nyitotta meg a gólok sorát. Az első szünetig 3–1-re húzott el a magyar csapat, a nagyszünetig pedig megduplázta a különbséget (6–2).

A harmadik játékrészben Kövesdi Vivien duplájával 8–3-ra módosult az állás, a záró negyedben pedig már kiengedhetett a hazai gárda, amely így is magabiztosan nyert 9–7-re, és az Euroliga záró szakaszában folytathatja.

Miután az UVSE-Centrál továbbjutott, rendezőként is találkozhat az Euroliga négyes döntőjének másik három résztvevőjével, tekintve, hogy a klub jelezte, otthont adna a final fournak a Hajós Alfréd Uszodában.

NŐI VÍZILABDA EUROLIGA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
UVSE-Centrál–Padova (olasz) 9–7
(3–1, 3–1, 2–1, 1–4)
Hajós uszoda, 400
néző. Vezette: Banos (spanyol), Vamos (román)
UVSE:
GANGL – Sikter 1, KESZTHELYI 3, CSABAI 1, Tóth I., Szücs G. 1, Kisteleki H. 1. Csere: Kiss A. (kapus), KÖVESDI 2, Kuna Sz., Kiss-Sudduth, Hertzka Orsolya. Vezetőedző: Áts Bertalan
PADOVA: Teani – L. Barzon, M. Savioli, Dario 2, Bosello, QUEIROLO 2, Millo. Csere: Gottardo 1, Rocco 1, Lascialandia, I. Savioli 1, Nencha. Vezetőedző: Stefano Posterivo
Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 7/1
MESTERMÉRLEG
Áts Bertalan
: – A továbbjutásunkat főként az első, idegenbeli találkozónak köszönhetjük. Számítottam arra, hogy a Padova mindent megpróbál, az első két negyedben folyamatosan próbált lefordulni rólunk, de olyan jól védekeztünk, hogy mindig visszaértünk. Gangl Edina ismét csodálatosan védett és fantasztikusan védekeztek előtte a mezőnyjátékosok.
Stefano Posterivo: – Az UVSE nagyon jó csapat, ráadásul náluk játszik Keszthelyi Rita, a világ egyik legjobb vízilabdázója. Nekünk fiatal együttesünk van, először szerepeltünk nemzetközi kupában, a jövőben megpróbálunk még jobb eredményt elérni.

Továbbjutott: az UVSE kettős győzelemmel, 22–14-es gólkülönbséggel

SZENTES–OLYMPIAKOSZ

Az athéni négygólos vereség (10–6) után eleve nagyon nehéz helyzetben várhatta a szerda esti visszavágót a Szentes, amely az első negyedben Kövér-Kiss Réka és a holland légiós, Catharina Hendrica van der Sloot révén 2–0-s vezetésre tett szert, ám a negyed közepén már a görögök álltak jobban (3–4). Rákapcsolt a hazai alakulat, és az első játékrész végén visszavette a vezetést (5–4).

A második negyedben a sérülését követően több hetes kényszerszünet után visszatérő szentesi center, Bujka Barbara pillanatai következtek, aki sorozatban volt eredményes korábbi csapata, a tavalyi LEN-kupa-győztes ellen, ám mivel a pireusziak sem maradtak adósak a válasszal, a nagyszünetben, majd a harmadik negyedben is döntetlenre (7–7, 8–8, 9–9) álltak a felek.

A befejező szakasz viszont nem a Szentesről, hanem az erősíteni tudó Olympiakoszról szólt, amely akciógólokkal fokozatosan elhúzott, egészen 14–9-ig meg sem állt a gólgyártásban, és vendégként is győzedelmeskedni tudott, 15–10-re.

A kettős sikert arató görög gárda a sorozat final fourjába jutott, míg a magyar csapat az Euroliga negyeddöntőjéből kieső csapatokhoz csatlakozik, és a LEN Kupa négyes fináléjában szerepelhet majd. A másik érdekelt magyar együttes, az UVSE ugyanakkor sikerrel vette az akadályt, és bekerült az EL legjobb négy gárdája közé.

NŐI VÍZILABDA EUROLIGA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Hungerit-Szentesi VK–Olympiakosz (görög) 10–15
(5–4, 2–3, 2–3, 1–5)
Szentes, 300 néző. Vezette: Csirics (szerb), Sungu (török)
SZENTES:
Bolonyai – Hevesi, VAN DER SLOOT 3, Miskolczi 1, BUJKA 4, KÖVÉR–KIS 2, Pengő. Csere: Győri, Farkas T, Pócsi, Kádár, Rácz. Edző: Tóth László
OLYMPIAKOSZ: Diamantopulu – E. PLEVRITU 2, Manoliudaki 2, ABRAMIDU 5, ASZIMAKI 2, M. Plevritu, Bianconi 2. Csere: Tetzalidu, Szora, Kalogeraku, Southern 2, Niarhaku. Edző: Pavlidesz Teoharisz
Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 9/6
Gól – ötméteresből: 3/3, ill. 1/1
Kipontozódott: M. Plavritu (25. p.)
MESTERMÉRLEG
Tóth László:
– Úgy kezdtünk, ahogy terveztük, két góllal vezettünk, de a görögök egyenlítése után elszállt a bátorságunk, és a második félidőre szétestünk. Sok hibával védekeztünk, a vendégek pedig önbizalomtól duzzadva, szinte hibátlanul támadtak.
Pavlidesz Teoharisz: – Rosszul, megilletődve kezdtünk, aztán a védekezésben és a támadásban is azt játszották lányaim, amit tudnak. Megérdemelten nyertünk, volt ennyi különbség a javunkra.

Továbbjutott: az Olympiakosz kettős győzelemmel, 25–16-os gólkülönbséggel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik