Női vízi Euroliga: az UVSE a címvédő kiütésével továbbjutott

Vágólapra másolva!
2018.01.20. 22:55
A rendező UVSE Keszthelyi Rita fantasztikus játékának és többek között fél tucat góljának köszönhetően 11–5-re kiütötte szombaton a címvédő orosz Kirisit a női vízilabda Euroliga budapesti csoportselejtezőjében a Hajós uszodában. A százszázalékos magyar együttes így már továbbjutott. Nem úgy a BVSC, amely másodszor is kikapott, a Dunaújváros viszont javított Barcelonában.

A címvédő Kirisi és a LEN-kupa-győztes UVSE ebben a szezonban már megmérkőzött egymással, november elején az európai Szuperkupáért rendezett összecsapáson, ugyancsak Budapesten 10–6-ra a vendégek diadalmaskodtak.Kirisi és a LEN-kupa-győztes UVSE ebben a szezonban már megmérkőzött egymással, november elején az európai Szuperkupáért rendezett összecsapáson, ugyancsak Budapesten 10–6-ra a vendégek diadalmaskodtak.

Az UVSE azóta megszerezte a világ egyik legjobb játékosát, az amerikai Maggie Steffenst, aki pénteken, a görögök Vuliagmeni elleni 13–8-as sikerből – első itteni tétmérkőzésén – négy góllal vette ki a részét.

A Kirisi elleni összecsapás legjobbja ezúttal a magyar válogatott kapitánya, Keszthelyi Rita volt, akinek a vezetésével a második negyed közepén már öt góllal (6–1) vezetett az UVSE. A találkozó ezzel gyakorlatilag el is dőlt, az oroszok az utolsó percben csak kozmetikázni tudták az eredményt.

A BVSC második mérkőzésén is kikapott, s a görög Vuliagmenivel szemben 11–8-ra elveszített összecsapás egyben azt is jelenti, hogy már nem juthat tovább.

A magyar csapatnak – mivel pénteken súlyos vereséget szenvedett a címvédő Kirisitől – mindenképpen nyernie kellett, hogy maradjon esélye a továbbjutásra. Ezzel szemben rögtön a mérkőzés elején „beragadt”, így görög riválisa a nagyszünetre ötgólos előnyt dolgozott ki (7–2). A BVSC innentől kezdve csak futott az eredmény után, de nem volt esélye az egyenlítésre.

Vasárnap a BVSC a már biztos továbbjutó UVSE-vel találkozik.

NŐI VÍZILABDA EUROLIGA
2. SELEJTEZŐKÖR, 2. FORDULÓ
G-CSOPORT, BUDAPEST
UVSE–Kirisi (orosz) 11–5 (3–1, 4–1, 2–0, 2–3)
A magyar csapat gólszerzői:
Keszthelyi 6, Csabai 2, Parkes 2, Steffens

Vuliagmeni (görög)–BVSC-Zugló 11–8 (4–1, 3–1, 2–4, 2–2)
A magyar csapat gólszerzői:
Kele 2, Gyöngyössi 2, Leimeter 2, Farkas 1, Kuna 1

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) UVSE 6 pont, 2. Kirisi és Vuliagmeni 3-3, 4. BVSC-Zugló 0

A Dunaújváros javított a barcelonai csoportselejtezőben: a magyar együttes szombaton hét góllal nyert a spanyol St. Andreu ellen, így maradt esélye a továbbjutásra.

A negyeddöntőbe jutásért zajló sorozat nyitó meccsén a szintén spanyol Sabadell 13–8-ra legyőzte a Dunaújvárost. A magyar együttesnek a szombati találkozó sem indult jól, az első negyed az ellenfélé lett. Az újvárosiak azonban a második felvonást 4–0-ra nyerték meg, így átvették az irányítást, amit aztán Garda Krisztina és Gurisatti Gréta gólerős játékának köszönhetően a folytatásban nem is engedtek ki a kezükből. A vége kiütéses győzelem lett.

A Dunaújváros a vasárnapi záró fordulóban a pont nélkül álló holland Utrecht együttesével találkozik.

H-CSOPORT, BARCELONA
Dunaújváros–St. Andreu (spanyol) 15–8 (2–3, 4–0, 3–3, 6–2)
A magyar csapat góldobói:
Gurisatti 6, Garda 5, Mchunu 2, Horváth B. 1, Szilágyi 1

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Sabadell 6 pont, 2. Dunaújváros és CN Sant Andreu 3-3, 4. Utrecht 0

A körmérkőzéses sorozat vasárnapi zárásakor a négy kvartettből az első két helyezett jut be az Euroliga legjobb nyolc csapata közé. A negyeddöntőben a csoportelsőket a négyesek második helyezettjeivel sorsolják össze.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik