Női vízi: Ennyi gólt senkitől sem kaphatunk a világon – Benczur

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2022.01.17. 11:00
null
Benczur Márton (Fotó: Tumbász Hédi)
Az UVSE női csapata szombaton 13–10-re kikapott a Ferencvárostól, szerdán pedig már a Dunaújvárossal mérkőzik. Az együttes edzője, Benczur Márton elmondta, megérdemelten nyerte meg a rangadót az FTC, de ebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni.

 

– Milyen előjelekkel várták a Ferencváros elleni összecsapást?
– Voltak problémáink, de nem szeretnék arra hivatkozni, hogy néhányan nem voltak százszázalékos állapotban. Javulunk. Remélem, szerdára a betegeink jobb állapotban lesznek, akik pedig rosszul játszottak, összeszedik magukat, mert sokkal több van bennük. Jó meccset játszottunk az erős Fradival, most az ellenfél nyert, amihez csak gratulálni tudunk.

– Milyen következtetéseket lehet levonni?
– Tipikus egygólos mérkőzést játszottunk, három perccel a vége előtt még döntetlenre álltunk, reálisan nézve nem volt közte három. Mindig az a csapat nyeri meg a szoros rangadókat, amelyik jobban kihasználja a lehetőségeit, sajnos szombaton ez a Ferencváros sikerült. Tizenhárom gólt, illetve egy negyed alatt hatot senkitől sem kaphatunk a világon. Az ellenfél is rendkívül elegáns vesztes volt a Magyar Kupa-negyeddöntőnk után, most mi is elismerjük, hogy jobban játszott, megérdemelten nyert.

– Ki lehet mondani, hogy háromcsapatos lett az ob I?
– Már Béres Gergely irányítása alatt is erős volt az FTC, de ugyanúgy a BVSC is. Szóval, ez minimum négycsapatos versenyfutás, illetve ott a kupagyőztes Eger is, amely egy meccsen bárkit le tud győzni. Szerintem a magyar a világ legerősebb bajnoksága.

– Bár volt közte téli szünet, a legutóbbi két meccsét elveszítette az UVSE: a soproni kupaelődöntőben a Dunaújváros, szombaton meg az FTC ellen.
– Büszkék vagyunk rá, mekkora hír, amikor az UVSE vereséget szenved, de nem vagyunk gépek, amikor győztünk, elmondtuk, hogy az az állapot nem tart örökké. Mindkét összecsapás utolsó negyedében találhatunk érdekes jeleneteket, de ezeket meg kell tanulnunk jobban kezelni. Vannak ilyen periódusok a sport világában, nem hiszem, hogy ebből messzemenő következtetéseket kell levonni, és nem szeretem, amikor egyesek „női vízilabdáznak” – ilyesmi ugyanúgy előfordul a férfiaknál, de más sportágakban is. Dolgozunk a hibáinkon, videón elemezzük a találkozót, remélem, mások is így tesznek.

– Milyen hatással lehet ez a két vereség a zömében fiatalokból álló együttesére?
– Nagy stábbal dolgozunk, mindenkinek, még a vezetőségnek, az orvosi stábnak és a masszőröknek is hatásuk van a csapat pszichológiájára. Egy-két jó szóval, beszélgetéssel, más megközelítéssel tudnak segíteni a lányoknak. A tapasztalat azt mutatja, többször csináljuk ezt jól, mint sem, de ez a terület nem olyan egzakt, hogy valaki csak eredményesen vagy csak rosszul tudja csinálni. Nagy a különbség az együttesen belül játéktudásban és korban is a játékosok között, de a csapat pszichológiájában nekik is fontos szerepük van, ezt nem szabad elfelejteni.

– Az Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzése sincs már messze, február ötödikén a majdnem kétezer kilométerre található orosz Kirisiben játszik a csapat. Készülnek már rá?
– Akinek kell, az már gondol rá. A stábbal gyűjtjük az anyagokat, készülünk, valamint a klub a nem túl könnyen megoldható utazást is elkezdte szervezni. A lányoknak ez nem járhat a fejében, azzal kell foglalkozniuk, ami a vízben történik. Mi igyekszünk nekik minden feltételt megteremteni ahhoz, hogy jól teljesítsenek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik