Női vízi Ek: Kasó Orsolya betegség miatt marad le a tornáról

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.03.26. 13:48
null
Kasó Orsolya kihagyja az Európa-kupa hatos döntőjét (Fotó: Szabó Miklós)
Véglegesítette keretét az Európa-kupa pénteken kezdődő hatos döntőjére Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

 

 

A magyar szövetség keddi tájékoztatása szerint a szakember két kapust, a betegséggel küszködő Kasó Orsolyát, illetve a 18 éves Magyari Aldát hagyta ki, míg a mezőnyjátékosok közül Máté Zsuzsanna és Faragó Kamilla nem tart a csapattal a torinói tornára.

A mieink pénteken a címvédő görögökkel játszanak a négy közé jutásért, sikerünk esetén az oroszokkal találkozunk másnap.

Az Európa-kupából az első három jut a világliga júniusi szuperdöntőjébe, melynek Budapest ad otthont, így annak a magyar válogatott automatikus résztvevője. A nyári torna győztese szerez elsőként kvótát a 2020-as tokiói olimpiára.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Gangl Edina (UVSE), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

A PROGRAM
PÉNTEK
AZ ELŐDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
15.30:
MAGYARORSZÁG–Görögország
17.00: Spanyolország–Hollandia

SZOMBAT
ELŐDÖNTŐ
15.00:
Oroszország–Magyarország/Görögország
16.30: Olaszország–Spanyolország/Hollandia
18.00: az 5. helyért

VASÁRNAP
15.00:
bronzmérkőzés
16.30: döntő

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik