Női vízi: a nagyszünet után nem dobtunk gólt az olaszoknak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.13. 23:09
null
Bujka Barbara (balra) három gólt szerzett (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar női vízilabda-válogatott a margitszigeti felkészülési torna első fordulójában háromgólos vereséget szenvedett Olaszországtól. A mieink a nagyszünetben még három góllal vezettek, ám a második félidőt úgy bukták el hat góllal, hogy a harmadik és a negyedik negyedben egyszer sem voltak eredményesek.

 

NŐI VÍZILABDA, BENU-KUPA
1. FORDULÓ
OLASZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 10–7 (2–4, 2–3, 5–0, 1–0)
Széchy uszoda, 500
néző. V: Naumov (orosz), Peris (horvát)
OLASZORSZÁG: Teani – Cotti, Bianconi 1, Radicchi 1, Frassinetti, Di Mario, EMMOLO 2. Cs: Tabani 1, Pomeri, GARIBOTTI 2, AIELLO 2, Barzon 1. Szövetségi kapitány: Fabio Conti
MAGYARORSZÁG: Bolonyai – Antal, Keszthelyi 2, Garda, Bujka 3, Szücs G. 1, Kisteleki H. 1. Cs: Czigány D., Illés A., Menczinger K., Somhegyi, Csabai. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 5/2
Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. –
Kipontozódott: Illés A. (27. p.)
MESTERMÉRLEG
Fabio Conti:
– Ez a háromnapos torna is az olimpiai felkészülés része, és sok időnk van még a játékokig, egyelőre a gyakorlás a fontos, nem az eredmény. Rosszul kezdtünk, nem voltunk elég kemények, utána viszont fejben is összeszedtük magunkat, aztán játékban is, és sokkal jobban vízilabdáztunk. Ez az igazán fontos, nem az, hogy megnyertük a meccset.
Bíró Attila: – Azt láttam, hogy inkább mentálisan fáradtunk el, mint fizikailag, és picit dekoncentráltakká váltunk a befejezéseknél. Keményebb vízilabdát játszottunk az elején, azzal el is tudtunk húzni, utána amikor elkezdtünk mi is zónázni és az olaszok váltottak védekezésben, akkor nem tudtuk kihasználni azokat lehetőségeket, amelyekből gólt lőhettünk volna. Inkább most legyen ilyen, mint egy hónap múlva, de levonjuk a tanulságokat. Nem örülök, mert azt tudtam, hogy nem lesz sima, de nem éreztem az olasz csapatban, hogy meg tudja így fordítani a meccset.

A 1. forduló másik mérkőzésén: Spanyolország–Ausztrália 9–8

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik