HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.08.09 08:13 Frissítve: 2017.08.09 08:38

Masters-vb: Van egy-két ügyes fiú, aki reménykedhet a válogatott meghívóban – Märcz

A vízilabda örömünnepe – így jellemezhető leginkább az a hangulat, amely körüllengi a Millennium-csapat mérkőzéseit a budapesti masters-világbajnokságon. Igazi ajándék ez az olimpiai pólósoknak és a közönségnek egyaránt.     

HIRDETÉS

A cél a végső győzelem, de a lényeg, hogy jól érezzék magukat (Fotó: Madar Dávid/MVLSZ)

 

Az ember csak úgy kapkodta a fejét a Milano elleni, 24–5-re megnyert mérkőzés után. A Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában bárhová is nézett, mindenhol olimpiai bajnok vízilabdázókat látott. Normál esetben már rég árkon-bokron túl lettek volna a játékosok, de ahogy Märcz Tamás is mondta, ez most egészen más élmény, mint az elit-világbajnokság. Senki sem sietett levezetni – Kemény Dénes is feltehetően csak azért hagyta el gyorsan a medenceteret, mert kedvenc csapata, a Manchester United perceken belül pályára lépett a Real Madrid ellen az európai Szuperkupában –, élvezték a szurkolók szeretetét, amit Vári Attila szerint mindig megfelelően át kell élni. Így hát készülhettek a közös fotók, a szelfik, és persze számos autogramot is kiosztottak klasszisaink. 

Bár a háromszoros olimpiai bajnokok – Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Szécsi Zoltán – és a sikerkapitány, Kemény Dénes hivatalosan is a vizes sportágak halhatatlanjai, igazán az teszi őket azzá, hogy kisgyerekek állnak előttük sorban csillogó szemekkel…

Mert ők is tudják, amire a férfiválogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Märcz Tamás is felhívta a figyelmünket: van köztük egy-két ügyes fiú, aki reménykedhet a válogatott meghívóban. Bár neveket nem mondott, Varga Tamás kondija mindenképpen figyelemre méltó, a társak az első meccs után meg is botránkoztak azon, hogy nem fáradt el. 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.21 09:06:13

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona), HATÁR DÁVID (Budapest)

Bíró Attila csapata a második helyen zárta a csoportot – jönnek az olaszok.

2018.07.20 23:37:34

Vízilabda VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Egy valamivel több mint négymillió lelket számláló országnak – gondolom én – nem is lehet nagyobb, tökéletesebb sportiskolája, mint a hatalmas, gyönyörű hon maga, amely mindenütt ott van a gyermekek talpa alatt.

2018.07.20 11:54:30

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona)/MAROSI GERGELY (Budapest)

A németek ellen épphogy meglett a csoportmásodik hely, folytatás valószínűleg Hollandia ellen.

2018.07.19 17:58:46

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona)

Bíró Attila lányai az első igazán nagy győzelmüket aratták az Európa-bajnokságon.

2018.07.18 11:27:08

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona), HATÁR DÁVID (Budapest)

A 9. percben már 6–0-ra vezetett az ellenfél, sima volt a csoportrangadó.

HIRDETÉS
HIRDETÉS