nemzetisport.hu 2017.08.09 08:13 Frissítve: 2017.08.09 08:38

Masters-vb: Van egy-két ügyes fiú, aki reménykedhet a válogatott meghívóban – Märcz

A vízilabda örömünnepe – így jellemezhető leginkább az a hangulat, amely körüllengi a Millennium-csapat mérkőzéseit a budapesti masters-világbajnokságon. Igazi ajándék ez az olimpiai pólósoknak és a közönségnek egyaránt.     


A cél a végső győzelem, de a lényeg, hogy jól érezzék magukat (Fotó: Madar Dávid/MVLSZ)

 

Az ember csak úgy kapkodta a fejét a Milano elleni, 24–5-re megnyert mérkőzés után. A Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában bárhová is nézett, mindenhol olimpiai bajnok vízilabdázókat látott. Normál esetben már rég árkon-bokron túl lettek volna a játékosok, de ahogy Märcz Tamás is mondta, ez most egészen más élmény, mint az elit-világbajnokság. Senki sem sietett levezetni – Kemény Dénes is feltehetően csak azért hagyta el gyorsan a medenceteret, mert kedvenc csapata, a Manchester United perceken belül pályára lépett a Real Madrid ellen az európai Szuperkupában –, élvezték a szurkolók szeretetét, amit Vári Attila szerint mindig megfelelően át kell élni. Így hát készülhettek a közös fotók, a szelfik, és persze számos autogramot is kiosztottak klasszisaink. 

Bár a háromszoros olimpiai bajnokok – Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Szécsi Zoltán – és a sikerkapitány, Kemény Dénes hivatalosan is a vizes sportágak halhatatlanjai, igazán az teszi őket azzá, hogy kisgyerekek állnak előttük sorban csillogó szemekkel…

Mert ők is tudják, amire a férfiválogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Märcz Tamás is felhívta a figyelmünket: van köztük egy-két ügyes fiú, aki reménykedhet a válogatott meghívóban. Bár neveket nem mondott, Varga Tamás kondija mindenképpen figyelemre méltó, a társak az első meccs után meg is botránkoztak azon, hogy nem fáradt el. 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.10.12 23:16:14

Vízilabda DLUSZTUS IMRE

NS-VÉLEMÉNY. A fiatal pólós tíz perc múlva újra jött, a két olimpiai bajnok meg még mindig szomjas volt. A srác újra kérlelte őket. „Tudjátok, Tonó, a többiek is haza akarnak érni...” De leintették. Erre nagy lélegzetet vett, hogy tovább érveljen, mire Faragó így reagált „Mondd meg Petinek, ha akar valamit, jöjjön ide.”

2017.10.10 09:11:56

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Kemény Dénes: Nem érzem, hogy helyük lenne a sportágunkban.

2017.10.06 10:00:11

Vízilabda PIRCS ANIKÓ, TUMBÁSZ HÉDI (FOTÓ)

A visszavonuló világbajnok nem titkolja: a délutáni alvásokért ölni tudna!

2017.10.05 23:30:00

Vízilabda SOMLÓVÁRI DÁVID

NS-VÉLEMÉNY. Egy BL-találkozón kell kiderülnie…