Masters-vb: Van egy-két ügyes fiú, aki reménykedhet a válogatott meghívóban – Märcz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.09. 08:13
A vízilabda örömünnepe – így jellemezhető leginkább az a hangulat, amely körüllengi a Millennium-csapat mérkőzéseit a budapesti masters-világbajnokságon. Igazi ajándék ez az olimpiai pólósoknak és a közönségnek egyaránt.     


A cél a végső győzelem, de a lényeg, hogy jól érezzék magukat (Fotó: Madar Dávid/MVLSZ)
A cél a végső győzelem, de a lényeg, hogy jól érezzék magukat (Fotó: Madar Dávid/MVLSZ)

Az ember csak úgy kapkodta a fejéta Milano elleni, 24–5-re megnyert mérkőzésután. A Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában bárhová is nézett, mindenhol olimpiai bajnok vízilabdázókat látott. Normál esetben már rég árkon-bokron túl lettek volna a játékosok, de ahogy Märcz Tamás is mondta, ez most egészen más élmény, mint az elit-világbajnokság. Senki sem sietett levezetni – Kemény Dénes is feltehetően csak azért hagyta el gyorsan a medenceteret, mert kedvenc csapata, a Manchester United perceken belül pályára lépett a Real Madrid ellen az európai Szuperkupában –, élvezték a szurkolók szeretetét, amit Vári Attila szerint mindig megfelelően át kell élni. Így hát készülhettek a közös fotók, a szelfik, és persze számos autogramot is kiosztottak klasszisaink.

Bár a háromszoros olimpiai bajnokok – Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Szécsi Zoltán – és a sikerkapitány, Kemény Dénes hivatalosan is a vizes sportágak halhatatlanjai, igazán az teszi őket azzá, hogy kisgyerekek állnak előttük sorban csillogó szemekkel…

Mert ők is tudják, amire a férfiválogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Märcz Tamás is felhívta a figyelmünket: van köztük egy-két ügyes fiú, aki reménykedhet a válogatott meghívóban. Bár neveket nem mondott, Varga Tamás kondija mindenképpen figyelemre méltó, a társak az első meccs után meg is botránkoztak azon, hogy nem fáradt el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik