Merész: A szurkolók szeretetét az Eb-n megháláljuk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.02. 20:27
null
Mosolygós magyar lányok – Menczinger Kata (balra) és Antal Dóra a bronzmeccs után(Fotó: MTI)
Bronzérmet nyert a magyar női vízilabda-válogatott a Barcelonában zajló vizes-világbajnokságon. Merész András szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak mesélte el gondolatait, többek között azt is, hogy a jövő évi, budapesti Európa-bajnokságon extrával kell kirukkolnia a nemzeti együttesnek.

„Szerintem nagyjából egyformán nehéz volt a meccs, lelkileg és fizikailag is – kezdte meccs utáni mondandóját Merész András szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak. – Azt azért tudni kell, hogy ez egy borzasztóan erős gárda, kifejezetten összetartóak a lányok, ami sok mindenen átsegíti a csapatot. Sárai Gyuri kollégánk fogalmazott úgy nemrég, hogy ezt a csapatot nemcsak a közös munka szenvedése tartja össze, hanem a szeretet is. Nagyon-nagyon ritka csapatsportban, hogy tizenhárom játékos ennyire szereti egymást.”

„Tudtuk előre, hogy nehéz lesz az orosz védekezés ellen. A Világkupán kétszer játszottunk velük, első meccsen zónáztak, szétlőttük őket, aztán kijöttek szoros emberfogásba és majdnem megvertek minket, a második meccsen is szorosba jöttek ki, meg is vertek minket. Lehetett rá számítani, hogy ahol csak lehet, agyonvernek minket, főleg amikor már rendre mi vezettünk eggyel-kettővel. Így nekik muszáj volt lefordulásra játszani, mert hat a hat ellen nem találták az ellenszert, aztán már fórban sem. Eleinte még eldobáltuk a labdát olyan helyekre, ahova nem kéne, aztán meccs közben szép lassan csak megértette mindenki, a labda akkor van jó helyen, ha nálunk van” – folytatta a bronzérmes kapitány.

„Kemény Dénes kérdezte ma tőlem, mondtam-e már a lányoknak, hogy a győztes himnuszát óriási különbség a lelátóról vagy a dobogóról hallgatni. Erre én, az hagyján, hogy mondtam, de már át is élték mindkét verziót. Kilencvenkilenc és fél százalékban mindent megcsináltunk, amit lehetett. Egy-két apróságon múlt a döntőbe jutás.”

„Egy magyar vízilabda-edző akkor lesz elégedett, ha aranyérmet nyer. Azt gondolom ezzel együtt, nem az eredményt kell értékelni, hanem az idáig vezető utat egyben. Ez az út pedig nagyon messzire mutat, mert egy nagyon komoly, fegyelmezett, egységes munkát tudtunk elvégezni egész évben. Borzasztó nehéz lesz a folytatás, legjobb számításaim szerint nyolc-kilenc játékos fog külföldön játszani ebből a keretből. Fejben erre már készülök, hogy ezt miképp lehet összeegyeztetni a válogatott felkészülésével. Hárman ráadásul az Államokban lesznek, őket még egy-egy hétvégére sem lehet hazahívni. Jövőre Európa-bajnokságot rendezünk Budapesten, a szurkolóktól felénk áradó szeretetet meg kell hálálni, extrával kell kirukkolnunk. Nemhogy a babérokra nem ülünk rá, itt szeptember-október tájékán már mindenkinek dolgoznia kell. A játékosok viszont pontosan tudják, munka nélkül nincs eredmény” – zárta gondolatait Merész.

„HÜLYÉN HANGZIK, DE A SZERETET VOLT MINDEN ALAPJA”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik