MTI 2017.08.10 09:53 Frissítve: 2017.08.10 10:59

Masters-vb: 11 ország csapataiban szerepelnek magyar pólósok

Nemcsak hazai színekben, hanem tíz más nemzet csapataiban is szerepelnek magyar vízilabdázók a budapesti masters-világbajnokságon.

 

A Felvidékről érkezett pöstyéni vízipóló-együttes összeállításában olyan nevek tűnnek fel, mint Salát Péteré és Cifra Jozefé, vagy a román SC Brenntag csapatában Moldvai Istváné.

Az 1972-es müncheni olimpián ezüstérmet nyerő Kásás Zoltán az amerikai Blue Thunder Mastersben játszik, mivel a 70 év felettiek kategóriájában nem nevezett magyar gárda, ugyanakkor a masters-vb kiírása csak azt követeli meg, hogy a résztvevők abban az egyesületben szerepeljenek, ahol igazolt versenyzők, a csapat nemzetiségére vonatkozóan viszont nem ír elő kötelezettséget.

Hasonló okokból erősíti az olasz ASG Argentariót a magyar női válogatottal 1994-ben világbajnok Rafael Irén is. Az sem váratlan, hogy a júliusi elit vb-n ötödik magyar női nemzeti együttes kulcsemberének, Bujka Barbarának a testvére, Viktória az Eimsbütteler TV színeiben pólózik a vb-n, hiszen édesapjuk, Bujka Gábor korábban Németországban légióskodott.

Az 1956-os kivándorlási hullámmal magyarázható, hogy amerikai, kanadai, ausztrál és brazil vízilabdagárdákban is lehet magyar nevű játékosokra bukkanni. Az már meglepőbb, hogy a magyar válogatottal a kilencvenes években Eb-aranyérmes Vincze Balázs a török Galatasarayban dobálja a gólokat – Persely József társaságában. A cseh Old Boys Prague-nál is olyan pólósok találhatók, mint Hornak Péter és Fodor Vlado, vagy a finn Helsingforsnál Guth Attila és Klima András.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.10.12 23:16:14

Vízilabda DLUSZTUS IMRE

NS-VÉLEMÉNY. A fiatal pólós tíz perc múlva újra jött, a két olimpiai bajnok meg még mindig szomjas volt. A srác újra kérlelte őket. „Tudjátok, Tonó, a többiek is haza akarnak érni...” De leintették. Erre nagy lélegzetet vett, hogy tovább érveljen, mire Faragó így reagált „Mondd meg Petinek, ha akar valamit, jöjjön ide.”

2017.10.10 09:11:56

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Kemény Dénes: Nem érzem, hogy helyük lenne a sportágunkban.

2017.10.06 10:00:11

Vízilabda PIRCS ANIKÓ, TUMBÁSZ HÉDI (FOTÓ)

A visszavonuló világbajnok nem titkolja: a délutáni alvásokért ölni tudna!

2017.10.05 23:30:00

Vízilabda SOMLÓVÁRI DÁVID

NS-VÉLEMÉNY. Egy BL-találkozón kell kiderülnie…