nemzetisport.hu 2018.05.30 12:06 Frissítve: 2018.06.15 09:28

Férfi vízilabda: távozik a Fradi BL-győztes játékosa

Két év után elhagyja a Ferencváros férfi vízilabdacsapatát Szirányi Balázs, s a Racionet Honvédba igazol.

 

A 35 éves center 2016-ban a Barcelonetától igazolt haza, a Ferencvárossal két idény alatt két Eurokupát és egy magyar bajnoki címet szerzett. A zöld-fehérek színeiben 85 mérkőzésen összesen 51 gólt dobott.

A spanyol válogatott játékos a Fradiban nevelkedett, majd több mint tíz évig Spanyolországban pólózott. A Barcelonetával többek között négy bajnoki címet és egy Bajnokok Ligáját nyert.

Szirányi Balázs az ob I-ben hetedik helyen végző Honvédban folytatja pályafutását.

„Összességében is rengeteg szép emlékkel távozom a Népligetből, de való igaz, hogy nem is álmodhattam volna tökéletesebb befejezésről. A bajnokság megnyerésével egyfajta keretet adtam a ferencvárosi pályafutásomnak, hiszen a spanyolországi karrierem előtt is bajnoki arannyal távoztam és most is” – idézi a Fradi hivatalos honlapja Szirányit.

„A spanyol bajnoki győzelmeimnél értékesebb és sokkal többet jelent ez az elsőség, de nem csak a személyes vonulata miatt. Hatalmas élmény volt ezt az aranyat megnyerni a Ferencvárossal, ami nagyobb sportteljesítmény is volt, hiszen egy nagyon jó Szolnokkal kellett megküzdenünk.”

„Még a mostani szezon elején sem tudtam, hogy aranyéremmel zárunk. Ezek után azonban kijelenthetem, hogy maximálisan felülmúltuk mindenki elvárását, ezzel a sajátjaimat is. Az Eurokupa-győzelmekkel és végül a bajnoki címmel ez egy fantasztikus két év volt. Utóbbi évtizedekben a Fradi legjobb két éve is” – tette hozzá a távozó center.

 

2019.11.25 17:08:51

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Brazíliából indult és mindössze 183 centi, Felipe Perrone mégis a világ egyik legjobb pólósa lett.

2019.11.21 10:29:28

Vízilabda MALONYAI PÉTER

„A rá jellemző visszafogottsággal viselte a népszerűségét, egyébként sem volt kenyere a hangos szó.”

2019.11.18 00:00:08

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Claudio Zopone azt vallja a vízilabdáról, idézem: „Ebben a sportágban szorulnak a legjobban egymásra a játékosok, ez a legnehezebb sportágak egyike, és ez nevel legjobban az életre.”

2019.11.11 08:11:31

Vízilabda MALONYAI PÉTER

Soha nem játszotta meg magát. Persze, nem volt nehéz dolga, ahogy az uszodába mondták, volt mire szerénynek lennie.