Férfi vízilabda: olimpiai bajnokokkal erősített a Fradi

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.06.06. 11:24
null
Madaras Norbert (balra) is a Fradiban folytatja (Fotó: Szabó Miklós)
A Nemzeti Sport Online korábbi értesülései helytállónak bizonyultak: a Ferencváros férfi vízilabdacsapata hétfőn bejelentette, hogy szerződtette a két olimpiai bajnok pólóst, Madaras Norbertet és Varga Dánielt.

 

A hétfői sajtótájékoztatón a két olimpiai bajnok mellett a kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok Sztefan Mitrovics, valamint a spanyol válogatott Szirányi Balázs érkezését is bejelentette az FTC-PQS Waterpolo.

Előbbi három játékos a Bajnokok Ligája hétvégi hatos döntőjében bronzérmes, magyar bajnok Szolnoktól érkezett, míg Szirányi a spanyol CNA Barcelonetától tért vissza nevelőegyesületéhez.

Varga három, Madaras egy, Szirányi, illetve Mitrovics pedig két-két évre szóló szerződést írt alá.

Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója elmondta: a cél, hogy egy sorozatban, azaz a bajnokságban, a Magyar Kupában vagy a LEN-kupában döntőt játsszon az együttes.

Varga Zsolt, az együttes vezetőedzője hangsúlyozta: ő, illetve Gerendás György szakmai igazgató is csak akkor lehet maximálisan elégedett, ha mindenhol az első helyen végeznek, így számukra ez a cél, ha az elvárás még nem is ez. Hozzátette, ehhez minden segítséget megad a klub, hiszen olyan háttércsapat – masszőrrel, dietetikussal, sportpszichológussal – működését tette lehetővé, amelynek köszönhetően igazán profi körülmények között készülhetnek nap mint nap a játékosok.

Gerendás György elmondta, azzal, hogy a klub ilyen játékosokat tudott szerződtetni, a jövőben már nem a Ferencvárosnak kell hívni a vízilabdázókat, hanem ők akarnak majd ide jönni. Hozzátette, ezek a klasszis játékosok átadhatják a tudásukat a fiataloknak is, s mivel nagyon jól működik a klub utánpótlása, több tehetség is lehetőséget kaphat majd a következő szezonban.

„Olyan csapat formálódik, amelyek előtt sikerek vannak, ezeknek pedig a részese akarok lenni. Pár hónappal ezelőtt szakmai kérdésekkel fordultam Gerendás Györgyhöz és Varga Zsolthoz, s ezekre olyan válaszokat kaptam, amelyek által a tudásom maximumát tudom majd nyújtani a Ferencvárosban” – nyilatkozta Varga Dániel.

Madaras Norbert megjegyezte, a szakmai okok mellett személyes döntése is volt, hogy a Ferencvároshoz igazolt, ugyanis egyrészt hiányzott már neki a főváros, másrészt szerette volna, ha gyermeke Budapesten kezdhet iskolába járni.

Szirányi Balázs kiemelte, hosszas légiósélet után elsősorban a stabilitás miatt tért vissza nevelőegyesületéhez.

A szerb Sztefan Mitrovics válogatottbeli elfoglaltságai miatt nem vehetett részt a sajtótájékoztatón, de videoüzenetében hangsúlyozta, a Ferencváros Magyarország legnagyobb klubja, amely most erős csapatot épít. Exszolnoki csapattársaival együtt mindenhol a győzelem lesz a célja.

A Ferencváros az elmúlt szezonban a negyedik helyen végzett az ob I-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik