Férfi vízi ob I: szoros Vasas-siker a Szeged ellen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.05. 19:45
A vártnál jóval nehezebben, csupán egy góllal győzte le a Vasas a Szegedet a férfi vízilabda ob I szombati játéknapjának első mérkőzésén a Komjádi uszodában. A Pécs kiütéses sikert aratott a DVSE ellen.

A piros-kékek az utolsó percben szerezték meg a győztes gólt, miután a Szeged 5–8-ról 8–8-ra egyenlített. A Vasasban a leginkább Bátori Bence jeleskedett, aki ötször is betalált a vendégek kapujába.

VÍZILABDA
FÉRFI OB I, 3. FORDULÓ

A-HÍD VASASPLAKET–SZEGEDI VE 9–8 (4–2, 1–0, 2–3, 2–3)
Komjádi uszoda,
zárt kapuk mögött. V: Sándor P., Petik A.
VASAS: B. Mitrovics – BÁTORI 5, SZATMÁRI 1, Takács B., SIMON H. 1, Drasko Brguljan, Vadovics V. 1. Csere: Sélley-Rauscher, Bóbis B. 1, Sipos B. Edző: Vad Lajos
SZEGED: MOLNÁR D. – Kürti 1, Tóth Gy. 1, Palotás 1, Baj, Kiss Cs. 1, Horváth Zs. 1. Csere: Börcsök, SÁNTA 2, Mekkel, Farkas K. 1, Lakatos, Leinweber. Edző: Szabó Zoltán
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 9/4
Gól – ötméteresből: 4/4, ill. 1/0
Kipontozódott: Sélley-Rauscher (14. p.), Mekkel (27. p.), Takács B. (28. p.), Horváth Zs. (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Vad Lajos:
– Ezer sebből vérzünk, három játékosunk hiányzik, de mi nem bújtunk el, és bátran kiálltunk. Az utolsó percekig uraltuk a mérkőzést, azonban nem tudtunk túllépni egy bizonyos szinten, ami abból fakad, hogy nyolc játékossal kellett vízilabdáznunk. Ha rossz játékkal is nyer egy csapat egy góllal, annak azért van jelzésértéke.
Szabó Zoltán: – Megérdemelten lett a Vasasé a három pont, de nekünk ez az eredmény túlmutat azon, hogy egy góllal kaptunk csak ki. A bajnokság hátralévő részére óriási lökést adhat ez a mérkőzés, a kialakulóban lévő csapategység szép reményekre jogosít fel minket. Nagyot léptünk előre, remélem, ez minél hamarabb eredményekkel is párosul.

PÉCSI VSK-MECSEK FÜSZÉRT–DEBRECENI VSE 16–5 (3–1, 4–1, 7–2, 2–1)
Pécs, 200
néző. V: Várkonyi G., Kovács S.
PÉCS: Józsa – Lihotzky 1, KOLOZSI 2, CSORBA 2, ZERINVÁRY 4, Rakonjac, Kókai. Csere: Barát (kapus), Reisz, GASZT 2, GÁL 2, TURNAI A., Sólyom 2, Csaba M. 1. Edző: Török Viktor
DEBRECEN: Kósik – SMITULA 1, Macsi M., Oltean 1, MACSI P. 1, SÜVEGES 2, Zsilák. Csere: Molnár L. (kapus), Krasznai, Stefanidesz, Bodoróczky, Takács K., Pethe, Nagy N. I. Edző: Miroszlav Bajin
Gól – emberelőnyből: 12/5, ill. 8/1
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/0
Kipontozódott: Macsi M. (30. p.)
MESTERMÉRLEG
Török Viktor:
– Az eredmény túlzó, ennyivel nem jobb csapat a Pécs, ennek ellenére rengeteg minden sikerült, különösen a lövéseink jöttek be.
Miroszlav Bajin: – A Pécs nem véletlenül várta négy ponttal a találkozót. Nem jött be a zónavédekezésünk, ami a Honvéd ellen működött, az itt nem. Talán túlzó a különbség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik