Férfi vízilabda: megvan a bő keret a világbajnokságra

Vágólapra másolva!
2013.05.23. 18:13
null
Benedek Tibor és a magyar válogatott kemény nyár elé néz (Fotó: Tumbász Hédi – archív)
Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a világbajnokságra készülő 19+1 fős keretét.

Benedek Tibor szövetségi kapitány megnevezte azt a 19 plusz egy játékosát, akivel megkezdi a felkészülést a barcelonai világbajnokságra. A torna július 23-án kezdődik és augusztus 3-án ér véget.



A listán öt olimpiai bajnok neve található meg, öt pekingi győztesé, mellettük azokra a játékosokra épít a kapitány, akik eddig is több lehetőséget kaptak tőle, a plusz egy fő, pedig az ifjú Jansik Szilárd, aki amolyan kereten kívüli kerettagként szokhatja a válogatott légkörét.

A vb-felkészülés június 3-án kezdődik, de azok a játékosok, akiknek lejár az utolsó meccsüktől számított tíznapos pihenőjük, már a jövő héten gyakorolnak a kapitánnyal.

A magyar csapatnak a világbajnokság előtt a világliga június 11–16. közötti cseljabinszki döntőjében van jelenése. Ezután még két felkészülési torna következik, Görögországban és szokás szerint a a Margitszigeten.

A keret tagjai közül egyedül Kis Gábor bajlódik sérüléssel. A szolnoki center a bajnoki döntő harmadik mérkőzésén szenvedett bordatörést. A kapitány ennek ellenére bízik abban, hogy számíthat a centerre Barcelonában.

A világbajnokságra 13 játékos utazhat majd.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Decker Attila, Lévai Márton (mindkettő Szolnoki Dózsa-Közgép), Nagy Viktor (Teva-Vasas). Mezőnyjátékosok: Bátori Bence, Gór-Nagy Miklós, Salamon Ferenc (mindhárom ZF-Eger), Bedő Krisztián (BVSC-Zugló), Decker Ádám, Szivós Márton, Török Béla (mindhárom A-Híd-Szeged), Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor (mindkettő Szolnoki Dózsa-Közgép), Jansik Dávid (Groupama-Honvéd), Madaras Norbert (Pro Recco, olasz), Tóth Márton (Posillipo, olasz), Varga Dániel, Varga Dénes (mindkettő Primorje Rijeka, horvát), Hárai Balázs, Vámos Márton (mindkettő Vasas), +1 fő: Jansik Szilárd (KSI)

A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA A VB-N
C-CSOPORT

július 22., hétfő: Magyarország–Kína 17.30
július 24., szerda: Szerbia–Magyarország 13.30
július 26., péntek: Magyarország–Ausztrália 10.50

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik