Férfi vízilabda: két távozó és két érkező az OSC-nél

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2021.06.01. 14:38
null
Vigvári Vince az OSC-ben folytatja (Fotó: Madar Dávid)
Két távozója és két érkezője van a bajnokságban és Eurokupában is ezüstérmes OSC férfi vízilabdacsapatának, vagyis a mag együtt marad a következő idényre is.

A másfél hete lezárult idény legkellemesebb meglepetését okozó, a bajnokságban és az Eurokupában is ezüstérmes OSC Újbuda gerince együtt marad, ami a csapattal szimpatizálóknak jó hír, az ellenfeleknek már kevésbé.

Az OSC példamutatóan nem húzta az időt, és amint lehetett, bemutatta a jövő évi keretét. A sajtótájékoztatón a klub minden játékosa jelen volt, a válogatottal az olimpiai felkészülést megkezdő pólósok – Burián Gergely, Hárai Balázs, Lévai Márton és Manhercz Krisztián – egyenesen a Margitszigetről érkezve csatlakozott a társakhoz.

Hárai csapatkapitánnyá lépett elő, miután Erdélyi Balázs távozott az OSC-től, a válogatott átlövő egyébként információink szerint marad a fővárosban, és a Vasasban folytatja pályafutását. Rajta kívül Tóth Kristóf nem szerepel a csapat következő idényre szóló keretében, a center nagy küzdelemben megnyerte a koronavírussal vívott párharcát, ám az egészségügyi állapota nem tette lehetővé a folytatást, 25 évesen fel kellett hagynia a játékkal.

Az érkezők – nem meglepő módon – a távozók pótlására érkeztek, méghozzá mindketten az UVSE-ből. Vigvári Vince egy találat híján gólkirály lett, ő játszik Erdélyi helyén, Aranyi Máté pedig centerposzton bizonyíthat majd.

A jövő mellett azonban a múlttal is foglalkozzunk néhány gondolat erejéig, hiszen nem volt hétköznapi, amit az OSC kizárólag magyar játékosokkal elért. Ezen a koncepción nem is változtat a klub, továbbra is légiósok nélkül szerepel a csapat.

„Nem óvatoskodás volt, hogy a négy közé jutást tűztük ki célul a bajnokságban, a csapat magasan túlteljesítette a várakozásokat, játékban és eredményben egyaránt – mondta Cseh Sándor szakmai tanácsadó. – Máshol lehet, hogy arról beszélnének, hogy miben kell előrelépni, de mi a riválisok ismeretének fényében továbbra is azt tűzzük ki célnak, hogy versenyben legyünk az érmekért. Nyilvánvalóan szeretnénk nyerni, de a legfontosabb, hogy folyamatosan fejlődjenek a játékosok, ezért egy-két év múlva már ne legyen meglepetés, hogy így szerepel a csapat. Három válogatott játékossal kezdtük meg az idényt, ebből öt lett az idény végére, és többen is olyan teljesítményt nyújtottak, hogy bekerülhettek volna a nemzeti csapatba.”

Varga Dániel vezetőedző azzal kezdte a mondandóját, hogy egy éve a megelőlegezett bizalmat köszönte meg ugyanezen a helyen, ezúttal pedig azt a pozitív visszacsatolással tesz ugyanígy.

„Sok mindenben más lesz ez az idény, az olimpia és a junior-világbajnokság miatt a felkészülésünk sem ugyanúgy alakul, mint legutóbb – jelentette ki Varga Dániel. – Az új igazolásoknak nagyon örülök, mindketten meg fogják kapni azt a lehetőséget, amit az ilyen fiataloknak meg kell kapnia.”

Az OSC tehát készen áll, és az előző idény alapján a következőben is érdemes lesz figyelni a csapatot, amely minden kétséget kizáróan a megfelelő kezekben fejlődhet tovább.

OSC ÚJBUDA 2021–2022
Érkezett:
Aranyi Máté, Vigvári Vince (mindkettő UVSE-Hunguest Hotels)
Távozott:
Erdélyi Balázs (A-Híd VasasPlaket), Tóth Kristóf (visszavonult)
Edző:
Varga Dániel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik