Férfi vízilabda BL: „Velünk senki sem játszik szívesen!”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.21. 19:25
A bajnoki címet és a kupagyőzelmet már megszerezte a Szolnoki Dózsa-Közgép, amely a jövő heti final sixen ismét meg szeretné mutatni, miért nem játszanak ellene szívesen az ellenfelek. Mindezekről Kovács István, a klub szakmai igazgatója beszélt a Sport Tv Mai helyzet című műsorában.

„Amikor ezeket a nagyon jó játékosokat a nyáron átigazoltuk, három fő célunk volt, és már most mindhármat teljesítettük. A magyar bajnokság megnyerése volt a legfontosabb, ugye ötvenegy éve nem nyert a szolnoki csapat bajnokságot, de a Magyar Kupa-győzelmet és a final sixbe jutást is teljesítettük. Ami most jön az már a szabadon választott rész, hogy a final sixben hogyan fogunk szerepelni. Nyilván ott is arra fog a csapat törekedni, hogy a legjobban szerepeljen” – értékelte röviden az idei szezont a Sport TV Mai helyzet című műsorában Kovács István, a Szolnoki Dózsa szakmai igazgatója. Kovács István, a Szolnoki Dózsa szakmai igazgatója.

„Volt két nap pihenője a csapatnak, hogy még nyugodtan tudjunk felkészülni, mert sokat nem lehet edzeni, ugye a jövő héten már kezdődik a final six, igazából az kell, hogy a játékosok újra visszazökkenjenek mentálisan arra a szintre, hogy még ott teljesítenünk kell.”

„A topcsapat Spanyolországban, évek óta az élmezőnyhöz tartozik, nyert Euroligát, nagyon rutinos csapat, együtt vannak évek óta. Nem volt olyan kényszer rajtuk a sorozatban, hogy mindenáron az egész évben fantasztikusan kell szerepelniük ahhoz, hogy bejussanak a final sixbe, hiszen rendezőként ott vannak. Ilyen formán a mi csapatunknak sokkal stresszesebb éve volt, mert nekünk ki kellett harcolnunk, hogy odakerüljünk. Nyilván ők ilyen szempontból könnyebb helyzetben vannak, de azt hiszem, hogy velünk nem szívesen játszik senki, mert azért felmérte Európa a mi játékosállományunkat, látta nagyon sok mérkőzésünket. A Barcelonetát jó csapatnak tartom, nagyon nehéz lesz, otthon játszanak, de én bízom a mi csapatunkban, mert papíron jobbnak tartom” – mondta az első ellenfélről Kovács István.

„Nyáron sok új igazolás érkezett a klubhoz, őket be kellett építeni, de a szakmai igazgató úgy véli, ez sikerült, a bajnoki döntőben fantasztikusan jól játszott a csapat, és ebben az edzőnek, Cseh Sándornak is kulcsszerepe volt. „Nagyon sokat dolgozott a játékosokkal, a csapattal, hogy valóban egy csapat legyen belőlük, ne csak 13 nagyon jó játékos. Most már a bajnoki döntőben és a nemzetközi meccseken is látszott, hogy ez valóban egy csapat, egymásért dolgoznak. Mi, ha ezt a teljesítményt tudjuk kint játszani, amit játszottunk mondjuk a bajnoki döntőben, főleg az első, második meccsen, akkor bárkit meg tudunk ott verni, és akkor nagyon szép remények elé nézhetünk. Bízom benne, hogy ezt a formát még tudják tartani a játékosok. Itt nagyon sokat fog számítani a mentális része, mert amivel mi fölé nőttünk a mezőnynek, az a fegyelmezett védekezésünk volt, erre építette az egész évet, és ez nagyon jól működött, jó kapusok is vannak. Ha pedig ez így marad, majd beszélgethetünk, hogy milyen jó eredményt értünk el.”

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
HATOS DÖNTŐ, BARCELONA – A PROGRAM

Május 28. Az elődöntőbe jutásért: EGER–Dubrovnik, 18. Barceloneta–SZOLNOK, 19.30
Május 29. Az 5. helyért: 16.30. Elődöntő: Rijeka–Eger/Dubrovnik, 18. Recco–Barceloneta/SZOLNOK, 19.30
Május 30. A 3. helyért: 18. Döntő: 19.30

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik