Férfi vízilabda BL: az utolsó negyedben bukott el az Eger

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.15. 19:38
A Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében az Eger nagy csatában 10–9-es vereséget szenvedett az olasz Veronától. A hevesi csapat továbbjutása így a Mornar Split elleni vasárnapi mérkőzésen dől el.

Pedig nem indult rosszul. A pénteken brillírozó Erdélyi Balázs és Decker Ádám gólja után 2–1-re vezetett az Eger, az első negyed végén 2–2-es döntetlen volt az állás. A második negyedben azonban valami elromlott: Dabrowski Norbert együttese a fórjaiból is képtelen volt betalálni, míg az olasz ellenfél akciógólokat szerezve 5–2-re meglépett.

A nagyszünetben két góllal vezetett a Verona, de ezután egri percek következtek. Olyannyira, hogy a harmadik szakaszt már a hazaiak (a Bitskey uszodában rendezik ennek a csoportnak a küzdelmeit) nyerték meg 5–1-re, és az utolsó negyed kezdetekor, 8–6-os egri vezetésnél nem sokan gondolták, hogy a magyar csapat pont nélkül marad.

Sajnos azonban ez történt.

A Verona remek záró szakaszt produkált: Luongo kettő és Petkovics góljával a negyed közepére átvette a vezetést. A hajrában 9–10-nél az Eger kihagyta az emberelőnyét és kikapott.

A Dabrowski-csapatnak vasárnap 13.30-kor a Mornar Split ellen gyakorlatilag nyernie kell a továbbjutásért!

BAJNOKOK LIGÁJA, 2. SELEJTEZŐKÖR
E-CSOPORT (EGER)

ZF-Eger–Verona (olasz) 9–10 (2–2, 1–3, 5–1, 1–4)
Gólszerző: Erdélyi 3, Hosnyánszky 2, Lőrincz, Decker Á., Bedő, Kovács G., ill. Deserti 2, Luongo 2, Petkovics 2, Gallo, Gitto, Blary, Bini
KÉSŐBB
19.30: CN Marseille (francia)–VK Mornar Split (horvát)

PÉNTEKI EREDMÉNYEK
ZF-Eger–CN Marseille (francia) 18–5
Verona (olasz)–Mornar Split (horvát) 17–6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik