Férfi vízilabda: a nagyszünetben már 11–0-ra vezettünk…

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.16. 22:01
null
Erdélyi öt gólt dobott (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar férfi vízilabda-válogatott 18–5-re nyert Grúzia ellen a BENU-kupa 2. játéknapján. Benedek Tibor együttese a nagyszünetben már 11–0-ra vezetett.

Varga Dénes és Hárai Balázs továbbra is sérüléssel bajlódnak, így nélkülük állt ki a magyar csapat. Természetesen a grúzok legyőzése nélkülük is kötelező feladat volt. Arra azonban nem számítottunk, hogy az első két negyedben ellenfelünk egyáltalán nem dob gólt, arra már inkább, hogy mi 11-ig eljutunk.

Ezúttal Decker Attila védett – már ha éppen kellett valamit. Elöl pedig Erdélyi Balázs volt elemében. Eb-bronzérmesünk öt góllal vette ki a részét a magyar győzelemből.

A grúz együttes két és fél negyed, azaz húsz perc elteltével vette be először a magyar csapat kapuját, amelyet ekkor már Nagy Viktor védett. A 12–1-es magyar vezetés után egész összekapták magukat a grúzok, s végül kozmetikázták az eredményt.

A nap másik mérkőzésén a nagyszünet előtt lehengerlően játszó olimpiai bajnok horvát csapat öt góllal legyőzte az ausztrálokat.

A magyar válogatott riói csoportellenfele, az ausztrál válogatott ellen zárja a tornát – vasárnap.

FÉRFI VÍZILABDA, BENU-KUPA
2. NAP
MAGYARORSZÁG–GRÚZIA 18–5
(4–0, 7–0, 2–3, 5–2)
Hajós uszoda, 950 néző. V: Severo (olasz), Schwartz (izraeli)
MAGYARORSZÁG: DECKER A. – Szivós M. 1, ERDÉLYI 5, Varga Dániel 2, Tóth M. 1, Vámos 1, Decker Á. 1. Csere: Nagy V. (kapus), Hosnyánszky 2, Zalánki 1, Kis G., Manhercz K. 2, BEDŐ 2. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
GRÚZIA: Subladze – Rurua 1, Kvedeliani 1, Jelaca 2, Bitadze, Tsrepulia 1, Imnaisvili. Csere: Csikvinidze, Kavtaradze, Rusisvili, Jakhaia, Kazakisvili. Szövetségi kapitány: Jovan Popovics
Gól – emberelőnyből: 7/5, ill. 7/0
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. –
Kipontozódott: Jelaca (31. p.)
Piros lap: Popovics (30. p.)
Horvátország–Ausztrália 13–8 (5–1, 4–0, 2–4, 2–3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik