Férfi vízi vl: „Megdobbant a szívem” – góllal debütál az FTC-pólós

Vágólapra másolva!
2018.03.21. 11:47
null
Sedlmayer Tamás debütálása jól sikerült (Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI)
A magyar férfi vízilabda-válogatott 13–1-re legyőzte Hollandiát a világliga selejtezőjében Debrecenben. A találkozó különösen emlékezetesre sikerült Sedlmayer Tamásnak, aki első alkalommal szerepelt a nemzeti együttesben, és ezt góllal ünnepelte meg.

 

„Megdobbant a szívem. Mégiscsak ez volt az álmom és az egyik célom, hogy bekerüljek a válogatottba. Örülök, hogy ezt sikerült megvalósítanom, hiszen régóta edzettem, küzdöttem ezért a pillanatért. Ráadásul a szüleim is a helyszínen láthatták, hogy bemutatkozom a nemzeti együttesben” – mondta Sedlmayer Tamás a fradi.hu-nak.

„Rögtön az első meccsemen kezdő voltam, már ez is hatalmas megtiszteltetés volt. A vízben kérdezte ferencvárosi csapattársam, Manhercz Krisztián, hogy megpróbálom-e elhozni a labdát a debütálásom örömére. Mondtam neki, vállalom és nagyon örülök, hogy sikerült is!”

A 23 esztendős játékos bemutatkozása góllal és fölényes győzelemmel lett teljes.

„Persze, gólra játsszák ezt a játékot is, de nem az volt elsősorban bennem, hogy mindenképpen gólt akarok szerezni. Inkább az volt a célom, hogy betartsam azokat a taktikai utasításokat, amelyeket Märcz Tamás szövetségi kapitánytól kaptam. Az, hogy betaláltam, már csak ráadás volt. A meccs után mindenki megdicsért, de számon kértek, hogy miért nem két adag sütit hoztam. Egyet az első válogatottság miatt, egyet az első gól miatt kellett volna, de majd pótolom a hiányosságomat. Remélem, lesz még rá alkalmam.”

VÍZILABDA
FÉRFI VILÁGLIGA
Európai selejtező, C-csoport (Debrecen)
MAGYARORSZÁG–Hollandia 13–1
(2–0, 2–0, 5–0, 4–1)
Debrecen, 950 néző. Vezette: David Gómez (spanyol), Pavel Letunovszkij (orosz)
MAGYARORSZÁG: NAGY V. – Manhercz 1, ERDÉLYI 3, Jansik Sz., Bedő K. 1, Zalánki 2, Sedlmayer 1
Csere: VOGEL S. (kapus), Török B., VADOVICS 2, BÁTORI B. 2, Kovács G., Mezei T. 1. Edző: Märcz Tamás
HOLLANDIA: Wagenaar – Muller, Lindhout 1, Van den Burg, Lucas, Koopman, Gottemaker
Csere: De Koff (kapus), Reuten, Van Ijperen, Nispeling, Veenhuis, Gbadamassi. Edző: Robin van Galen
Gól – emberelőnyből: 4/2, ill. 9/1
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. –
MESTERMÉRLEG
Märcz Tamás:
– Sokkal szorosabb első két negyedre számítottam. Nem is biztos, hogy reális ez a végeredmény, kicsit fáradtnak éreztem a holland válogatottat. Közeledvén a magyar bajnokság főszakaszához, a mieinken azt éreztem, hogy egyre frissebbek. Azokat a figurákat, dolgokat, amiket megbeszéltünk és kértem, nagyon jó százalékkal viszontláttam.
Robin van Galen: – Attól függetlenül, hogy a mérkőzés elején is voltak hibáink, elégedett vagyok az első két negyeddel. Jó ellenfelei voltunk a klasszisokból álló magyar válogatottnak két etapon keresztül. Az összecsapás második felében azonban már kijött, hogy a magyarok a játék minden elemében jobbak nálunk.

AZ ÁLLÁS
1. Magyarország 3 3 35–15 9
2. Spanyolország 3 2 1 29–18 6
3. Hollandia 4

4 16–47 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik