Férfi vízi: vk-döntős a magyar válogatott, megint a szerbek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.23. 13:33
null
Varga Dénes három góllal döntő részt vállalt az elődöntőbeli győzelemből (Fotó: NS-archív, Fuszek Gábor)
Az Almatiban zajló férfi vízilabda világkupán a magyar válogatott bejutott a fináléba, miután az elődöntőben két góllal bizonyult jobbnak az Egyesült Államoknál. Ellenfelünk a Szerbia–Horvátország találkozó győztese lesz.

 

Emberelőnyben játszva az amerikaiaké volt a mérkőzés első találata, ám Hárai Balázs csavargólját követően Bátori Bence és Varga Dénes is elengedett egy-egy bombát, így az első negyed végére kétgólos előnyhöz jutottunk (3–1).

Bár a második felvonásban is az ellenfél talált először a kapuba, Varga Dénes, majd a nagyszünet előtt Hárai másodszor is feliratkozott a gólszerzők közé (5–2).

A harmadik negyed mindjárt két amerikai góllal vette kezdetét – távolról és centerből voltak eredményesek –, és mivel nekünk elöl semmi sem akart összejönni, egy gólra olvadt az előnyünk. A jó napot kifogó Varga Dénes, valamint Madaras Norbert azonban tett arról, hogy a záró rész előtt ismét meglegyen a közte három (7–4).

Gól nélkül peregtek a percek a negyedik felvonás elején, aztán a tengerentúliaknak sikerült előbb elmozdulniuk a holtpontról, de csak arról, hiszen közelebb már nem kerültek, igaz, közben mi sem távolabb, de az idő nekünk dolgozott (7–5).

BENEDEK TIBOR DÖNTŐI KAPITÁNYKÉNT

2013

világliga, Cseljabinszk: Szerbia 712
vb, Barcelona: Montenegró 8–7
2014
világliga, Dubai: Szerbia 610

Eb, Budapest: Szerbia 712

világkupa, Almati: –Szerbia ??–??

Benedek Tibor kapitánykodása során az ötödik világeseményen vesz részt a magyar válogatott, és ötödször jutott be a döntőbe csapatával. Az eddigi négyből egyet sikerült megnyerni (vb), hármat (Eb és két világliga) elveszített. Előbbiben Montenegró, utóbbiban kivétel nélkül Szerbia volt az ellenfél. Ahogy ezúttal is. Idén már harmadszor döntőzhetünk a legnagyobb riválisunkkal.

Miután Kazahsztán az utolsó negyedben nagyot küzdve kétgólos hátrányból fordított Montenegró ellen – a győztes találat két másodperccel a vége előtt született –, biztosította a részvételét egyrészt az ötödik helyért megrendezett helyosztós meccsen, másrészt a 2015-ös, kazanyi világbajnokságon. A montenegrói másodedzőt a lefújás után kiállították, a mérkőzés egyik játékvezetője Vogel Gábor volt.

FÉRFI VÍZILABDA, VILÁGKUPA
ELŐDÖNTŐ
Amerikai Egyesült Államok–MAGYARORSZÁG 5–7
(1–3, 1–2, 2–2, 1–0)
G: Mann 2, McConnell, Cupido, Bowen, ill.Varga Dénes 3, Hárai 2, Bátori, Madaras.
„A győzelem megvan, de nagy árat fizettünk, Dumi nem játszhat a döntőben. Erről azért most beszélnünk kell. Nem lesz egyszerű, de meg fogjuk csinálni" – nyilatkozta Benedek Tibor szövetségi kapitány a mérkőzés után a vlv.-hu-nak.
Szerbia–Horvátország 7–4
AZ 5-8. HELYÉRT
Ausztrália–Dél-afrikai Köztársaság 11–2
(3–2, 3–0, 5–0, 2–0)
Kazahsztán–Montenegró 9–8 (3–2, 1–4, 1–1, 4–1)

HELYOSZTÓK
DÖNTŐ

Magyarország–Szerbia
A 3. HELYÉRT
Egyesült Államok–Horvátország
AZ 5. HELYÉRT
Kazahsztán–Ausztrália
A 7. HELYÉRT
Montenegró–Dél-afrikai Köztársaság

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik