Férfi vízi: öttel is vezettek a spanyolok, ismét kikaptunk

Vágólapra másolva!
2016.01.04. 20:25
null
Varga Dánielék csak a mérkőzés második felében zárkóztak (Fotó: Koncz György)
A magyar férfi vízilabda-válogatott második mérkőzésén is vereséget szenvedett a győri Volvo-kupán. Benedek Tibor együttese már ötgólos hátrányban is volt Spanyolországgal szemben, végül 10–8-ra kapott ki.

Ha igaz, hogy a rosszul sikerült főpróba parádés előadáshoz vezet, akkor jelenjük: eszméletlenül jó pólóválogatottunk van, amely eséllyel száll vízbe az egy hét múlva kezdődő belgrádi Európa-bajnokságon.

Benedek Tibor válogatottja az olaszoktól elszenvedett 5–4-es vereség után ugyanis a spanyoloktól is kikapott a Volvo-kupán. Méghozzá elég simán. Mert bár Erdélyi Balázs szerezte a találkozó első gólját, ezután sorozatban három találatot jegyzett ellenfelünk, ami után meccs közben ötre is duzzasztotta előnyét.

A második negyed közepén Espanol megúszásával már 6–2 volt a spanyoloknak, akik – és ez intő jel – ekkor már másodszor találtak be „egyszerű" lefordulásból. Varga Dániel fórgólja ezután csak szépségtapasz volt, ráadásul Echenique és Molina is betalált, így a nagyszünetben igen kínos, 8–3-as spanyol vezetés állt az eredményjelzőn

Aztán lett 9–4 is az ellenfelünknek, ami után Vámos Márton ötméteresből megszerezte a magyar csapat ötödik, saját maga második gólját. Marci ezután talán kicsit túlzásba vitte az ünneplést, legalábbis a mínusz négyhez képest mindenképp érthetetlen volt a folyamatos levegőbe csapkodás. Munaríz ráadásul a következő támadásban egyből visszaállította az ötgólos különbséget...

Éledezni látszott ezután a Benedek-csapat. Varga Dániel és Bátori Bence góljával az utolsó negyed előtt 10–7-re feljöttünk. Az utolsó szakaszra azonban nem sok látványt tartogattak a csapatok.

Annak örülhettünk azért, hogy Vámos Mártonnak köszönhetően magyar góllal zárult az összecsapás. A 10–8-as vereség tulajdonképpen még vállalható is a felkészülés alatt, a kérdés azonban az, hogy mire lesz elég ez a teljesítmény egy hét múlva Belgrádban?

VOLVO-KUPA
2. FORDULÓ

SPANYOLORSZÁG–MAGYARORSZÁG 10–8 (4–2, 4–1, 2–4, 0–1)
Győr, 300
néző. V: Stampalija (horvát), Kuretasz (görög)
SPANYOLORSZÁG:
D. López Pinedo – Espanol 2, G. Molina 1, P. Bach, SZIRÁNYI, MINGUELL 1, ECHENIQUE 3. Csere: Roca, MALLARACH 2, F. Fernández, Tahull, Munariz 1, López-Eschibano. Szövetségi kapitány: Gabriel Hernández
MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Varga Dénes, Erdélyi 1, VARGA DÁNIEL 2, Hárai, VÁMOS 3, Decker Á. Csere: Gór-Nagy, Kis G., Hosnyánszky, Bátori 2, Manhercz K., Tóth Márton. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól – emberelőnyből: 14/5, ill. 11/2
Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. 2/1
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Hárai (14. p.), Echenique (31. p.), Manhercz K. (32. p.)
Kiállítva (végleg cserével): F. Fernández (13. p.)
MESTERMÉRLEG
Gabriel Hernández:
– Remekül kezdtük a mérkőzést, de azért nem volt olyan egyszerű, mint ahogyan kívülről látszott, sokat dolgoztunk, hogy nagy előnyt szerezhessünk. A folytatásban már kicsit nyugodtabban játszhattunk. Fontos győzelmet arattunk, büszke vagyok a csapatra.
Benedek Tibor: – Nem számítottam rá, hogy ilyen rosszul indul a mérkőzés. A gyenge kezdés okát meg kell keresni, muszáj változtatni, mert ez elfogadhatatlan! A mérkőzés elején nem sok jót láttam, a végén igen, az viszont már csak az eredmény kozmetikázása volt. Nem vagyunk még jó formában, fizikai fáradtság nincs a csapatnál, inkább csak szellemi a két vereség miatt.

A MÁSIK MÉRKŐZÉSEN
Olaszország–Szlovákia 12–8
(5–3, 2–1, 3–1, 2–3)

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája: a budapesti final sixre a jegyek még kaphatók a jegyed.hu oldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik