Férfi vízi ol. sel.: most sem gáláztunk, de biztos siker a románok ellen

Vágólapra másolva!
2016.04.05. 15:05
null
Szivós Márton (jobbra) főszerepet vállalt a románok legyőzésében (Fotó: waterpolo.hu)
A magyar férfi vízilabda-válogatott 12–8-ra nyert Románia ellen a trieszti olimpiai selejtezős torna 3. fordulójában.

 

A Kanada elleni igen kellemetlen döntetlen után ma Románia ellen javíthatott az Európa-bajnoki bronzérmes férfiválogatottunk.

A mérkőzés elején úgy is tűnt, hogy Benedek Tibor együttese ezúttal sima győzelmet arat. Hosnyánszky Norbert szép góljával nem egész három perccel az első negyed vége előtt már 4–1-re is vezettünk. Aztán megint jött a rövidzárlat.

Bár Varga Dénes találata már 5–2-es vezetést eredményezett nekünk, sorozatban három román gólt kaptunk. Vámos Márton bombájának köszönhetően viszont legalább vezettünk a nagyszünetben. (6–5)

Aztán ismét magyar percek következtek. Sorozatban Zalánki Gergő, Varga Dénes és Manhercz Krisztián
vette be a román kaput. Az utolsó negyednek 10–6-os előnyben vágtunk neki.

Az Európa-bajnokság után a keretbe visszakerülő, remekül védekező Szivós Márton szerezte végül a magyar csapat 11. és 12., azaz utolsó két gólját (összesen négyig jutott a meccsen). A magyar válogatott végül négy találattal nyert.

Benedek Tibor együttese ezúttal sem erőltette túl magát, de ez is elég volt a győzelemhez a szerényebb képességű rivális ellen. Látszik (de legalábbis reméljük...), hogy a csúcsformát péntekre tartogatja a csapat, amely akkor a negyeddöntőben az olimpiai kvalifikációért száll vízbe. Nem mindegy, hogy ki ellen.

„Kellenek az olyan jó egyéni teljesítmények, mint ma, ráadásul a védekezésben is javultunk – mondta a találkozót követően az M4 Sportnak Benedek Tibor. Hozzátette, nem lepődött meg azon, hogy a kanadaiakkal és most a románokkal is szorosabb mérkőzést vívott a gárda. – Mindenki ott akar lenni az olimpián. Itt álmok valósulnak meg, és mennek tönkre. Mindenki százhúsz százalékot teljesít, nekünk is annyit kell, itt nem elég a kilencven.”

Folytatás szerdán 17.50-kor az oroszok ellen.

FÉRFI VÍZILABDA OLIMPIAI SELEJTEZŐ
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–ROMÁNIA 12–8 (4–2, 2–3, 4–1, 2–2)
Trieszt,
50 néző. Vezette: Gomez (olasz), H. Smit (holland)
MAGYARORSZÁG: NAGY V. – Erdélyi 1, Varga Dénes 2, Varga Dániel, HÁRAI 1, SZIVÓS M. 4, Vámos 1. Csere: Decker Á., Bedő, Hosnyánszky 1, Manhercz K. 1, Zalánki 1
ROMÁNIA: Stonescu – NEGREAN 3, Gheorghe 1, Ghiban 1, Radu, Popovicu, Busila
Csere: Goanta, TEOHARI 2, Chioveanu 1, Szabo R., Oanta
Gól – emberelőnyből: 7/4, ill. 8/0
Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. –
Gól ­– ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Ghiban (23. p.)
MESTERMÉRLEG
BENEDEK TIBOR,
a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – Meglátjuk, hogy a holtponton átlendültünk-e, ami biztos, hogy a hétfői mérkőzésen túlléptünk és ez nagyon fontos. Fontos, hogy megmaradjon a lendület és a jó egyéni teljesítmények, mert most sok ilyet láttam. Mind a két félidőben hat gólt lőttünk, a másodikban jóval kevesebbet kaptunk, azok az átlövések, amelyek az első két negyedben bejöttek a románoknak, a második kettőben már nem. A hétfői meccs felemás volt, tizennégy gólt lőttünk, azzal nem volt probléma, hátul voltunk lassabbak, azt ki kellett javítani keddre, és jobban is tetszett ez a meccs, főleg mert nyertünk.
DEJAN SZTANOJEVICS, a román válogatott szövetségi kapitánya: – Szerettünk volna nyerni és miután háromgólos hátrányból felzárkóztunk, úgy tűnt, van is erre esélyünk. A második félidőben sajnos már nem tudtuk tartani a magyarok tempóját, hiába küzdöttünk, kevés gólt szereztünk, a folytatásban szeretnénk javítani és bejutni a negyeddöntőbe.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
A-CSOPORT

Szlovákia–Kanada 9–11
Franciaország–Oroszország 12–11
KÉSŐBB, B-CSOPORT
Hollandia–Németország 9–8
Dél-Afrika–Kazahsztán 6–11
Spanyolország-Olaszország 9–8

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik