Férfi vízi ol. sel.: fölényes sikerrel döntős a magyar csapat

Vágólapra másolva!
2016.04.09. 20:11
null
Szivósék döntőt játszanak Triesztben (Fotó: <a href="http://waterpolo.hu/hir/5180/nyugalmas-masnap--johet-a-finale/hun" target="_blank"><strong>waterpolo.hu/Dobos Sándor</strong></a>)
Az olaszországi Triesztben zajló olimpiai kvalifikációs torna elődöntőjében a magyar csapat 15–9-re legyőzte a francia válogatottat. A mieink ellenfele a fináléban Olaszország lesz.

 

Az már a németek elleni negyeddöntő során eldőlt, hogy a Benedek-csapat kvalifikálta magát a riói olimpiára, így nyugodtan ugorhatott – toronymagas favoritként – a medencébe az elődöntőben.

A két fél az első fordulóban már összemérte egymással az erejét, akkor a mieink rögtön az első negyedben (6–0) eldöntötték a meccset és 13–7-re nyertek.

Ezúttal sem kezdett rosszul együttesünk, Hárai Balázs előbb sapka nélkül is kilőtte a bal felsőt, majd fórból is betalált, mielőtt Manhercz és Hosnyánszky is eredményes volt, azaz villámgyorsan elhúzott 4–1-re a magyar csapat.

A második negyedben előbb Manhercz szerezte meg a második gólját, majd Vámos duplázott (7–3), ezt követően azonban megtört a lendület, s nem sokkal később már 7–6-ot mutatott az eredményjelző.

Még a szünet előtt Varga Dénes, a második félidő elején pedig Vámos is betalált, így visszaállt a megnyugtató háromgólos differencia (9–6), amely megmaradt a negyedik játékrész előtt is (10–7).

Itt aztán már nem volt kérdés, Hosnyánszky, Vámos és Manhercz gólja után hattal vezettek a mieink (13–7), végül pedig 15–9-re nyertek.

Az ötödik helyért rendezendő helyosztón a németek ellen 1–5-ről – és az utolsó negyedben 4–7-ről – fordító hollandok a románokat lelépő kanadaiakkal találkoznak.

FÉRFI VÍZILABDA OLIMPIAI SELEJTEZŐ

ELŐDÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 15–9
(4–2, 4–4, 2–1, 5–2)
Trieszt, 500
néző. Vezette: Alexandrescu (román), Willis (dél-afrikai)
MAGYARORSZÁG:
BISZTRITSÁNYI – Erdélyi, Varga Dénes 1, Varga Dániel 1, HÁRAI 3, Vámos 3, Szivós M. Csere: Decker Á. 1, Zalánki, MANHERCZ K. 4, Hosnyánszky 2, Bedő. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
FRANCIAORSZÁG:
Garsau – Marzouki, Saudadier 1, KOVACEVIC 2, Camarasa, Crousillat, Simon 2. Csere: Tomasevic, Blary 1, Izdinsky 1, PEISSON 2, Khasz. Szövetségi kapitány: Florian Bruzzo
Gól – emberelőnyből:
8/3, ill. 9/2
Gól – ötméteresből:
1/1, ill. –
MESTERMÉRLEG
Benedek Tibor:
– Most is voltak nehezebb pillanatok a játékunkban, de jól tudtunk ezekre reagálni. A franciák figyeltek arra, hogy az első meccsel ellentétben ezúttal ne húzzunk el rögtön az elején, azonban a második félidőben mi voltunk sokkal határozottabbak. A francia csapat fizikailag fáradtabb volt már, mint mi. Az elődöntő az olimpiai sorsolás kalapjai miatt volt fontos, ezt ezzel le is zártuk, vasárnap pedig mégiscsak finálé lesz, amit nem lehet nem komolyan venni, főleg nem hét ilyen nap után, amit itt eltöltöttünk.
Florian Bruzzo:
– Nagyon nehéz meccset játszottunk a világ egyik legerősebb csapatával. Ráadásul egyre jobban elfáradunk a torna végéhez közeledve, és pénteken megünnepeltük a kvótaszerzést, így mentálisan és fizikailag sem voltunk a csúcson. De ezt most belefér, kint vagyunk az olimpián, ez mindennél fontosabb nekünk.

ELŐDÖNTŐ, MÁSIK MÉRKŐZÉS
Spanyolország–Olaszország 5–6
(1–0, 0–1, 2–1, 2–4)
AZ 5–8. HELYÉRT
Németország–Hollandia 7–8
(2–1, 3–0, 2–3, 0–4)
Kanada–Románia 14–7 (5–3, 4–0, 2–1, 3–3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik