Férfi vízi MK: az OSC és az FTC jutott be a döntőbe

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.12.09. 21:30
null
A fehér sapkában játszó OSC a harmadik negyedben fordított (Fotó: Török Attila)
Elsőként az OSC jutott be a BENU férfi vízilabda Magyar Kupa fináléjába, miután péntek este a Komjádi uszodában zajló négyes döntő első elődöntőjében 12–10-re nyert a Honvéd ellen. Az OSC ellenfele az FTC lesz, amely a második elődöntőben 13–9-re legyőzte a Vasast.

 


Az első elődöntőben némi meglepetésre a Honvéd – amely a 2011–12-es idényben jutott legutóbb döntőbe a kupában – megnyerte az első két negyedet, azonban az újbudaiak a harmadik felvonásban néhány perc alatt ledolgozták háromgólos hátrányukat, majd fordítottak is.

A záró játékrészben új erőre kapott a Honvéd, Manhercz Ádám révén egyenlített, de az utolsó percekben újra kijött a két csapat közti különbség, így az OSC diadalmaskodott – írja a Magyar Távirati Iroda.

A másik elődöntő első negyedében az FTC 1–1 után meglépett (4–1), majd a második negyed végére jelentős, szinte döntő különbséget alakított ki (9–4). A folytatásban kiegyenlített küzdelem zajlott a medencében, a Vasas nem tudott érdemben közelebb kerülni.

FÉRFI VÍZILABDA MAGYAR KUPA, NÉGYES DÖNTŐ, KOMJÁDI USZODA
ELŐDÖNTŐ
GENESYS OSC ÚJBUDA–ENDO PLUS SERVICE-HONVÉD 12–10 (3–4, 1–3, 4–0, 4–3)
Komjádi uszoda, 700
néző. V: Petik, Fodor R.
OSC: LÉVAI – MANHERCZ K. 3, Angyal 1, Csacsovszky E., Tóth M. 1, Bundschuh 1, BURIÁN 2. Csere: Várnai, Salamon F. 1, DALA D. 2, Vigvári Vince 1, Aranyi. Edző: Varga Dániel
HONVÉD: DECKER A. – Ekler B. 1, Ekler Zs., Manhercz Á. 1, Fejős R., HESSELS B. 2, Nyíri B. Csere: Hessels S. 1, Simon H. 1, Kiss B., HOSNYÁNSZKY 3, Baksa J., Sugár 1. Edző: Szivós Márton
Gól – emberelőnyből: 6/1, ill. 8/5
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. –
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/2
Kipontozódott: Aranyi (14. p.), Bundschuh (30. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Dániel:
– Nagyon jól játszott a Honvéd, amely az első félidőben élesebb volt, míg nálunk sokáig hiányzott a sebesség és az agresszivitás. Esélyesként nem a dicsőségért, hanem a kudarc elkerüléséért játszottunk, ami mindig nehezebb feladat, de megoldottuk.
Szivós Márton: – Hatalmas fegyverténynek tartom, hogy végig meccsben voltunk az OSC-vel, és megmutattuk, nem véletlenül jutottunk be a négyes döntőbe. A hajrában könnyű gólokat engedtünk ellenfelünknek, ám így is mérhetetlenül büszke vagyok a srácokra.

FTC-TELEKOM–A-HÍD VASASPLAKET 13–9 (4–2, 5–2, 2–3, 2–2)
Komjádi uszoda, 1300
néző. V: Tóth I., Rubos
FTC: SZAKONYI – ARGIROPULOSZ 3, VIGVÁRI VENDEL 2, VARGA DÉNES 3, MOLNÁR E. 2, JANSIK SZ. 2, Pohl. Csere: Merkulov, Német T., Damonte 1, Nagy Ádám, Fekete G., Varga V. Edző: Varga Zsolt
VASAS: B. Mitrovics – BÁTORI 3, Konarik 1, Erdélyi, BEDŐ 1, Nagajev 1, Simon R. Csere: Mizsei (kapus), RANDJELOVICS 2, Sélley-Rauscher 1, Zerinváry, Herczeg G., Sedlmayer, Mezei T. Edző: Szlobodan Nikics
Gól – emberelőnyből: 9/7, ill. 13/6
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. 2/1
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Szilárd védekezéssel és jó ritmusú támadójátékkal győztük le a Vasast, örülök, hogy végre négy negyeden át kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk. Arra számítottunk, hogy a nagyszünet után dől el a mérkőzés, de a határozott kezdéssel megalapoztuk a sikerünket.
Szlobodan Nikics: – A védekezésünk nem állt össze, s bár a harmadik negyedben próbáltunk váltani, nem sikerült felzárkóznunk. A Ferencváros emberelőnyös játékával nem tudtunk mit kezdeni, a blokkok sem álltak össze, ellenfelünk megérdemelt győzelmet aratott.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik