Férfi vízilabda: másodszor is visszavágtunk az ausztráloknak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.14. 18:23
null
A harmadik negyedben dőlt el a meccs, a második félidőben két gólt kaptunk (Fotó: Földi Imre)
A magyar férfi vízilabda-válogatott Miskolctapolcán felkészülési mérkőzésen háromgólos (10–7)  győzelmet aratott Ausztrália ellen. Egy héten belül így másodszor vágtunk vissza az ausztráloknak a világligában elszenvedett vereségért.

 

A háromgólos (6–9) olaszországi vereségünk a helyosztón azt jelentette, hogy Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese a hatodik helyen zárt, bő egy héttel később a Margitszigeten, a Vodafone-kupa nyitányán már sikerült a reváns (10–8, ide). A vb-re hangolva ezúttal a fővárost elhagyva, pazar strandkörnyezetben mérkőzött meg egymással a két válogatott, és egy félidei kiegyenlített játékot követően a mieink a harmadik negyedben nyerték meg a meccset.

Az első negyedben ellenfelünk kétszer szerzett vezetést, de mindkétszer egyenlítettünk (2–2). A második játékrész érdemi része két ausztrál góllal vette kezdetét, Szivós Márton és Vámos Márton góljával azonban pillanatok alatt kiegyenlítettünk. A nagyszünet előtt fórból az ausztrálok szerezték az első félidő utolsó gólját, így előnnyel várhatták a folytatást (4–5).

A térfélcserét követően aztán beindult a magyar henger. Sorrendben Vámos, Hárai Balázs, Bedő Krisztián és Madaras Norbert is betalált, a mínusz háromra kerülő ausztráloknak ezt követően nem volt esélyük (9–6). A záró felvonás elején mi, a végén a vendégek voltak eredményesek, a kettő között sok hibát és kevés látványos megoldást láthattunk, akkor már a küzdelem is bőven alább hagyott az eldőlt mérkőzésen (10–7).

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

MAGYARORSZÁG–AUSZTRÁLIA 10–7 (2–2, 2–3, 5–1, 1–1)
Miskolctapolca, 1400
néző. V: Mucskai, Flahive (ausztrál)
MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Varga Dénes, Szivós M. 1, Hosnyánszky, HÁRAI 2, MADARAS 2, Gór-Nagy 1. Cs: Angyal, VÁMOS 2, Erdélyi 1, Bedő 1, Nagy Á. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
AUSZTRÁLIA: Stanton-French – CAMPBELL 3, Roach, Ford, Swift, Younger 2, Gilchrist. Cs: Dennerley (kapus), Cotterill 1, Power 1, Emery, Martin, Howden. Szövetségi kapitány: Elvis Fatovic
Gól – emberelőnyből: 9/1, ill. 11/3
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. –
Kipontozódott: Power (25. p.)
Kiállítva (végleg cserével): Roach (10. p.)
MESTERMÉRLEG
Benedek Tibor:
– Az első félidőben rengetegszer lefordultak rólunk az ausztrálok – szerencsére nem kaptunk minden ilyen helyzetből gólt –, a második félidőben viszont már mi tudtunk lefordulni róluk. Mivel gyors csapat az ausztrál, ez jelzi, hogy fejlődünk, erősödünk. Ennek ellenére az emberelőnyeink még mindig nagyon rosszul mennek, rengeteget kell még javulnunk. A védekezésünk alakul, az emberhátrányos játékunk sem volt rossz, de olyan hibákat követtünk el, amelyeket nem szabad.
Elvis Fatovic: – Az első két negyedben úgy játszottunk, ahogyan szerettünk volna. Aztán elkezdtünk érthetetlen technikai hibákat elkövetni, rossz passzok egymás után, ilyesmi. Egy Magyarország szintű csapat ellen ez nem fér bele, az ellenfél kegyetlenül megbosszulja – ahogy tette most is a sorozatos lefordulásokkal. Öt négyre vezettünk a félidőben, aztán hét öt lett a magyaroknak – ilyenkor már nagyon nehéz felállni. Egyébként jól szolgálja a felkészülésünket a Magyarországon töltött időszak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik