HIRDETÉS
R. E. B. 2018.03.26 10:11 Frissítve: 2018.03.26 11:13

Férfi vízi: Hosnyánszky játszhat a BL-ben, de ez az egyetlen jó hír az Egernél

Nagy lépést tett a döntőbe jutásért az FTC férfi vízilabdacsapata, hiszen ha az Egerrel vívja az elődöntőt, már egy döntetlen is finálét ér.

Nincs nagy baj, az FTC ellen három gólt szerző Hosnyánszky Norbert játszhat a Sabadell ellen (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Kezdjük – klubhovatartozástól függetlenül – a legfontosabbal: az egri klub tájékoztatása szerint minden rendben az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norberttel, akinek egyik ujja egészen furcsán kificamodott a bal kezén (ő ugyebár jobbal lő), így húsvét vasárnap vízbe szállhat a Sabadell ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában.

Most már „csak” a vereség miatt főhet az egriek feje: Dabrowski Norbert együttese a férfi ob I középszakaszának szombat esti csúcsmeccsén roppant fordulatos és közönségszórakoztató meccsen 10–9-re kikapott az FTC-től, ráadásul három héttel ezelőtt hazai medencében is alulmaradt 11–10-re. Ez azt jelenti, ha a két csapat egymás ellen vívja az elődöntőt – amire nagy esély van –, az egriek 6–0-s hátrányból kezdik az egyik fél 7 pontig tartó párharcát.

NEM EZT VÁRTÁK

Decker Ádám, a ZF-Eger védője:
„Amíg a fontos helyzetekben azt csináltuk, amit az edzőnk taktikailag elvárt tőlünk, fej fej mellett haladtunk, viszont amint letértünk a kijelölt útról, kicsúszott a kezünkből a meccs. Ha fegyelmezettebben játszunk, meg tudtuk volna nyerni a mérkőzést, ezért csalódott vagyok.”

„Egyelőre nincs tervem, mert eredetileg az volt, hogy nyerünk az FTC ellen, és akkor nem kell számolgatni – jegyezte meg kevéssel a lefújást követően Dabrowski Norbert, a ZF-Eger mestere. – Nem tudom, ha otthon legyőzzük a Szolnokot, az elég lehet-e ahhoz, hogy a két csapat helyet cseréljen a tabellán, és a Ferencváros helyett a Szolnokkal, egálról indulva küzdjünk meg a döntőért.”

Ahhoz képest, hogy a középszakaszból már csak két forduló van hátra, még akadnak kérdőjelek. Az viszont egyértelmű, hogy az FTC a nyári nagybevásárlás után egyre jobban összeérik, és a nehéz helyzetekben képes a legjobbját nyújtani. Mint az Eger ellen, amikor a negyedik negyedben 9–7-es hátrányból fordított. S noha a kiállítási arány neki kedvezett (tizenegy szimpla és két kettős fórral szemben az egriek kilencszer játszhattak létszámfölényben), a mérkőzés után a vesztes sem ezt emlegette.

Varga Zsolt, az FTC-PQS edzője csapata szívét emelte ki, hogy a játékosok 9–7-es hátrányban sem adták fel. Vagy Varga Dánielt, aki két hete szenvedett lábközépcsonttörést, s noha még gyógyulnia kellene, vállalta a játékot, ismét bizonyítva, mekkora vízilabdázó.

Akárhogyan is alakulnak az elődöntő párosításai, a bajnokságban most kisebb szünet következik. A középszakasz 7. fordulóját április 14-én rendezik meg, addig az FTC-re Eurokupa-döntő, míg az Egerre BL-meccs vár.

2019.01.13 13:07:49

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (szöveg), KONCZ GYÖRGY (fotó)

Tépték már fel az orrát és varrták össze a szemgolyóját, de a pólótól semmi sem tántoríthatta el.

2018.12.27 09:41:03

Vízilabda LAKNER GÁBOR

„A Ferencváros az a nagy hagyományú klub, amelyben szerintem minden téren ki tudok teljesedni.”

2018.12.20 15:15:57

Vízilabda nemzetisport.hu

Vári Attila: Az olimpiai kvalifikáció komoly sportszakmai feladat.

2018.12.12 23:30:44

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Így fest, amikor egy sportvezető rendre hangsúlyozza, nekünk a versenyzők az elsők – ám a tettek azt tanúsítják, hogy egy frászt azok.

2018.12.07 14:16:56

Vízilabda nemzetisport.hu

December 14-16. között a Magyar Kupa négyes döntőit rendezik, majd december 22-én a Tippmix Szuperkupa a tét! (x)