Férfi vízi: Hosnyánszky játszhat a BL-ben, de ez az egyetlen jó hír az Egernél

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2018.03.26. 10:11
null
Nincs nagy baj, az FTC ellen három gólt szerző Hosnyánszky Norbert játszhat a Sabadell ellen (Fotó: Tumbász Hédi)
Nagy lépést tett a döntőbe jutásért az FTC férfi vízilabdacsapata, hiszen ha az Egerrel vívja az elődöntőt, már egy döntetlen is finálét ér.

 

Kezdjük – klubhovatartozástól függetlenül – a legfontosabbal: az egri klub tájékoztatása szerint minden rendben az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norberttel, akinek egyik ujja egészen furcsán kificamodott a bal kezén (ő ugyebár jobbal lő), így húsvét vasárnap vízbe szállhat a Sabadell ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában.

Most már „csak” a vereség miatt főhet az egriek feje: Dabrowski Norbert együttese a férfi ob I középszakaszának szombat esti csúcsmeccsén roppant fordulatos és közönségszórakoztató meccsen 10–9-re kikapott az FTC-től, ráadásul három héttel ezelőtt hazai medencében is alulmaradt 11–10-re. Ez azt jelenti, ha a két csapat egymás ellen vívja az elődöntőt – amire nagy esély van –, az egriek 6–0-s hátrányból kezdik az egyik fél 7 pontig tartó párharcát.

NEM EZT VÁRTÁK

Decker Ádám, a ZF-Eger védője:
„Amíg a fontos helyzetekben azt csináltuk, amit az edzőnk taktikailag elvárt tőlünk, fej fej mellett haladtunk, viszont amint letértünk a kijelölt útról, kicsúszott a kezünkből a meccs. Ha fegyelmezettebben játszunk, meg tudtuk volna nyerni a mérkőzést, ezért csalódott vagyok.”

„Egyelőre nincs tervem, mert eredetileg az volt, hogy nyerünk az FTC ellen, és akkor nem kell számolgatni – jegyezte meg kevéssel a lefújást követően Dabrowski Norbert, a ZF-Eger mestere. – Nem tudom, ha otthon legyőzzük a Szolnokot, az elég lehet-e ahhoz, hogy a két csapat helyet cseréljen a tabellán, és a Ferencváros helyett a Szolnokkal, egálról indulva küzdjünk meg a döntőért.”

Ahhoz képest, hogy a középszakaszból már csak két forduló van hátra, még akadnak kérdőjelek. Az viszont egyértelmű, hogy az FTC a nyári nagybevásárlás után egyre jobban összeérik, és a nehéz helyzetekben képes a legjobbját nyújtani. Mint az Eger ellen, amikor a negyedik negyedben 9–7-es hátrányból fordított. S noha a kiállítási arány neki kedvezett (tizenegy szimpla és két kettős fórral szemben az egriek kilencszer játszhattak létszámfölényben), a mérkőzés után a vesztes sem ezt emlegette.

Varga Zsolt, az FTC-PQS edzője csapata szívét emelte ki, hogy a játékosok 9–7-es hátrányban sem adták fel. Vagy Varga Dánielt, aki két hete szenvedett lábközépcsonttörést, s noha még gyógyulnia kellene, vállalta a játékot, ismét bizonyítva, mekkora vízilabdázó.

Akárhogyan is alakulnak az elődöntő párosításai, a bajnokságban most kisebb szünet következik. A középszakasz 7. fordulóját április 14-én rendezik meg, addig az FTC-re Eurokupa-döntő, míg az Egerre BL-meccs vár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik