Férfi vízi: ezüst a világkupán, ötméteresekkel Szerbia nyert

Vágólapra másolva!
2014.08.24. 12:50
null
A budapesti Eb után a világkupa almati döntője után is a szerbek örülhettek (Fotó: Mirkó István, archív)
A férfi vízilabda világkupa döntőjében Szerbia diadalmaskodott, miután 7–7-es rendes játékidőt követően ötméteresekkel 4–2-re győzött a magyar válogatottal szemben.

A mérkőzés első góljára hat percet kellett várni, ekkor fórból Bátori Bence volt eredményes, Dusan Mandics egyenlítésére pedig Erdélyi Balázs felelt – egy negyed után 2–1-es előnyben volt a magyar nemzeti csapat. Obradovics ugyan még egyenlített, de erre két magyar gól jött Hárai és Hosnyánszky révén – sajnos a 4–2 sem jelenthetett megnyugvást. A gólokban gazdag második negyedben a szerbek előbb egyenlítettek, majd Erdélyi újabb gólja magyar előnyt hozott – a nagyszünetre 5–4-es vezetéssel ment Benedek Tibor csapata.

Benedek Tibor okkal reklamált néhány bírói ítélet után 
(Fotó: Mirkó István, archív)
Benedek Tibor okkal reklamált néhány bírói ítélet után (Fotó: Mirkó István, archív)

A folytatásban ismét sikerült egy Angyal-góllal kettőre növelni az előnyt, ám a szerbek nem engedték ellógni a mieinket, a harmadik negyedet 6–5-ös hátrányban zárták. Megint magyar gól jött – ezúttal emberelőnyben Decker Ádám –, majd szerb szépítés, az ideges végjátékban pedig mindkét csapat sokáig elpuskázta fórból is a lehetőségeit. A végén Szubotics nem remegett meg, másfél perccel a vége előtt 7–7-re alakította az állást. Volt még egy magyar sansz és emberelőny, de nem sikerült kihasználni, így aztán jöhetett Sztefan Zsivojinovics és Decker Attila, no meg az ötméteresek.

Madaras és Mandics góllal kezdte a párbajt, Bátori Bence rontott, Szubotics viszont nem, két sorozat után a szerbek kerültek előnybe. Hosnyánszky a kapufára vágta a labdát, Raszovics nem hibázott, és Erdélyi hiába volt precíz, Vaszics is hibátlanul összpontosított – megnyerve Szerbiának a világkupát. A harmadik hely a horvátoké lett, akik 8–6-ra győzték le a bronzmeccsen az amerikaiakat.

„Nehéz most bármit mondani... A 7–7-tel nem volt bajom, az ötméterespárbajról azt gondoltam, hogy nem fogunk tudni kikapni, de sajnos nem így alakult" – nyilatkozta Benedek Tibor a vlv.hu-nak.

FÉRFI VÍZILABDA VILÁGKUPA, DÖNTŐ
Magyarország–Szerbia 7–7 – ötméteresek után 9–11 (2–1, 3–3, 1–1, 1–2, 2–4)

Gólszerzők: Erdélyi 2, Bátori, Hosnyánszky, Hárai, Angyal, Decker A. 1-1, illetve Szubotics 3, Vaszics 2, Mandics, Ubovics 1-1
A bronzmeccsen:
Egyesült Államok–Horvátország 6–8

A torna legjobb játékosa: Varga Dániel (Magyarország)
Gólkirály: Bret Bonnani (Egyesült Államok)
A legjobb kapus: Stefan Zsivojinovics (Szerbia)
A legjobb védő: Jesse Smith (Egyesült Államok)

A VÉGEREDMÉNY
1. Szerbia
2. Magyarország
3. Horvátország
4. Egyesült Államok
5. Ausztrália
6. Kazahsztán
7. Montenegró
8. Dél-Afrika

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik