Férfi vízi Ek: Märcz szerint az olaszok ellen minden téren fel kell venni a harcot

Vágólapra másolva!
2019.04.06. 12:52
Könnyed edzéssel hangolt az olaszok elleni Európa-kupa elődöntőre Zágrábban a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely a kapitány szerint a helyén kezeli a montenegróiak legyőzését.
Az olaszok másodedzője, Amedeo Pomilio és Märcz Tamás összeállt egy kép erejéig a meccs előtt (Fotó: Tumbász Hédi) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
Az olaszok másodedzője, Amedeo Pomilio és Märcz Tamás összeállt egy kép erejéig a meccs előtt (Fotó: Tumbász Hédi) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK

Délelőtt még szent volt a béke Märcz Tamás és Alessandro Campagna között, ám 18.30-kor összecsap a magyar és az olasz válogatott az Európa-kupa zágrábi nyolcas döntőjében, s akkor félreteszik a barátságot a felek. A tét a fináléba jutás, ráadásul a győztes már biztosan világliga-résztvevőnek mondhatja magát.

A magyar válogatott szombat délelőtt könnyed, kötött programot nélkülöző átmozgató edzésen vett részt a Mladost uszoda Kőér utcát megidéző sátras medencéjében, eközben beszélgettünk a szövetségi kapitánnyal.

Amikor ilyen sűrűn jönnek a mérkőzések, ritkán illesztünk a programra speciális gyakorlásokat. Amit be kellett gyakorolni, azt hétfőtől csütörtökig megtettük. Az este legfőbb kérdése az lesz, ki mennyire tudja átmenteni magát fizikailag az előző napról, és mennyire éhes a következő feladatra” – mondta Märcz Tamás, aki szerint nincs jelentősége annak, hogy a mieink néhány órával többet regenerálódhattak, mint a pénteken később játszó olaszok.

A magyar csapat jól ismeri az olaszokat, csakúgy mint a kapitány, aki játékosként is megfordult arrafelé. Így nem meglepő, hogy az ellenfél összes stábtagja régi ismerősként üdvözölte, méghozzá széles mosoly közepette.

Valóban jól ismerjük egymást, játszottunk néhány mérkőzést egymás ellen az elmúlt időszakban, volt köztük igen kellemetlen is a tavalyi Európa-bajnokságon. Az olaszok hisznek a jó fizikai felkészültségükben, arra törekszenek, hogy addig gyorsítsák a játékot, amíg az megzavarja az ellenfelet. Bíznak továbbá a nagyon kemény, szoros emberfogásukban, amit általában tolerálnak is a játékvezetők. Erre fel kell készülnünk fizikailag és mentálisan is, és fel kell vennünk velük a harcot minden téren” – adta meg a győzelem kulcsát a kapitány.

A magyar válogatott pénteken jó játékkal verte meg a montenegróiakat a negyeddöntőben, így azt is megkérdeztük, hogyan csapódott le a siker a csapaton belül.

Mindenki tudja, hogy jó mérkőzést játszottunk – szögezte le Märcz Tamás. – Korábban is mondtam, az a legfontosabb, hogy három jó meccset játsszunk Zágrábban, és a negyeddöntő megnyerésével megteremtettük ennek a lehetőségét. Valódi tétmérkőzéseket játszhatunk az érmekért, nem pedig az ötödik-nyolcadik helyért kell küzdenünk. Kis színfoltot jelentett az estében, hogy a stáb tagjaival közösen megleptük egy tortával a születésnapos Hárai Balázst, illetve kettővel, nehogy kevés legyen a csapatnak. Egyébként sem túllihegve, sem alulértékelve nem volt a győzelem, helyén kezeljük az eredményt. De nagyon gyorsan túl is kell ezen lépnünk, mert itt a következő feladat.”

A válogatottban minden játékos egészséges, a Vladan Szpaics által négyperces kiállítást érően megütött Pohl Zoltán is együtt tréningezett a társakkal. A kapitány már döntött a két kimaradóról, de a nevüket taktikai okokból csak a találkozó előtt hozza nyilvánosságra.

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-KUPA, NYOLCAS DÖNTŐ, ZÁGRÁB
AZ 5–8. HELYÉRT

15.00: Montenegró–Oroszország
16.30: Szerbia–Görögország
ELŐDÖNTŐ
18.30: Magyarország–Olaszország (m4sport.hu)
20.15: Spanyolország–Horvátország

VASÁRNAP
15.00: a 7. helyért
16.45: az 5. helyért
18.30: bronzmérkőzés
20.15: döntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik