Férfi vízi BL: házigazda lesz az OSC, Szerbiában a Szolnok

Vágólapra másolva!
2014.09.29. 14:23
Hazai medencében játszhat a Bajnokok Ligája következő selejtezőkörében az OSC férfi vízilabdacsapata a hétfőn elkészített, és helyszínkijelöléssel egybekötött sorsolás eredményeképpen.

A vlv.hu szakmai oldal facebookos híre szerint – amelyet a magyar szövetség honlapja is megerősített – a vasárnap zárult marseille-i selejtezőtornán veretlenül első magyar csapat ellenfelei az október 17. és 19. közötti budapesti BL-megméretésen a német Duisburg, az orosz Kazany és a romániai Nagyvárad együttesei lesznek.

Innen az első kettő jut tovább a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörébe, és meglepetés lenne, ha a házigazda – amely a legutóbbi magyar bajnokságban a 13. helyen végzett, ám az új szezonra alaposan megerősödött – legalább két gárdát nem utasítana maga mögé a négyesből, ám leginkább az újabb csoportelsőség lehet a cél.

A BL második selejtezőköre vízbe szólítja a Szolnokot, az ob I 2013–2014-es szezonjának ezüstérmesét is. A Tisza-partiak Szerbiában, közelebbről Kragujevácon játszanak a török Isztambul, a házigazda Radnicki és az olasz Posillipo ellen. Utóbbi két csapatot az OSC a franciaországi selejtezőben simán legyőzte.

Az európai szövetség, a LEN hétfői sorsolásán az is eldőlt, hogy ha az A Híd-OSC-Újbuda és a Szolnoki Dózsa-Közgép eljut a 12-es főtáblára, ott ugyanabba a hatos csoportba kerül, ahol a harmadik magyar érdekelt, a hazai bajnoki címvédő ZF-Eger is található, s ahonnan – a CNA Barceloneta, a hatos döntőt rendező spanyol gárda jelenléte miatt – csak ketten juthatnak be a Final Six-be.

Ami a folytatást illeti, az említett harmadik kvalifikációs körben az állva maradt együttesek négy páros csatában, oda-visszavágós rendszerben vívnak meg október 29-én és november 12-én a főtáblás szereplésért, s a négy győztes csatlakozik a kiemeltekhez.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
2. SELEJTEZŐKÖR
A-CSOPORT, HANNOVER (Németország)

Pro Recco (olasz), Crvena zvezda (szerb), Szpartak Volgográd (orosz), Waspo 98 Hannover (német)

B-CSOPORT, BUDAPEST
ASC Duisburg (német), A Híd-OSC-Újbuda, Szintez Kazany (orosz), CSM Digi Oradea (román)

C-CSOPORT, ZÁGRÁB (Horvátország)
Primorje EB Rijeka (horvát), HAVK Mladost Zagreb (horvát), Jadran Herceg Novi (montenegrói), CN Marseille (francia)

D-CSOPORT, KRAGUJEVAC (Szerbia)
Yuzme Istanbul (török), Szolnoki Dózsa-Közgép, VK Radnicski Kragujevac (szerb), CN Posillipo (olasz)

A FŐTÁBLÁS CSAPATOK

A-CSOPORT
C.N. Atletic-Barceloneta (spanyol), AN Brescia (olasz), Olympiakosz Pireusz (görög), ZF-Eger, két klub a selejtezőből
B-CSOPORT
Jug Dubrovnik (horvát), VK Partizan Raiffeisen Beograd (szerb), Galatasaray (török), Spandau 04 Berlin (német), két klub a selejtezőből

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik