Férfi vízi BL: az Eger nem jutott a négy közé a Szigeten

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.02. 20:08
null
A szezon végén visszavonuló Biros Péter sem tudott segíteni az egrieken (Fotó: Szabó Miklós)
A háromszoros győztes horvát csapat, a Jug Dubrovnik szinte végig vezetve 8–6-ra legyőzte a ZF Eger legénységét a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjében a Margitszigeten. Csütörtök esti sikerével a Jug bejutott az elődöntőbe, az Eger az 5. helyért játszik majd.

 

Hrvoje Benic lövésével a Jug szerezte meg a vezetést, és az első két negyednek ez is maradt a forgatókönyve: felváltva estek a gólok, azaz vagy a horvát csapat állt jobban eggyel, vagy döntetlen volt az állás. Az üresen maradt Felipe Perrone gólja révén a dubrovnikiak vonultak előnnyel pihenőre a nagyszünetben (4–3).

A harmadik negyedben sokáig nem esett gól, aztán viszonylag gyors egymásutánban kettő is – mindkettőt az egriek szerezték: előbb Uros Csucskovics talált be a falból, majd Milos Csuk bombája akadt be – mindkét találat emberfórban született. Először vezetett az Eger, csakhogy nem sokáig, Luka Loncar – szintén előnyből – egyenlített (5–5).

Pavo Markovic emberelőnyből lőtt, utolsó játékrész eleji gólját Borisz Vapenszki – ugyancsak fórból – megválaszolta, de ezzel véget is ért a magyar gólok sora: Loncar centerből, majd fórból négyre tornászta fel góljai számát, Marko Bijac, a horvát kapus pedig lehúzta a rolót, újabb védéseivel 11/17-esre javította mérlegét (8–6).

A Jug – amely tavaly ugyanebben a fázisban 10–8-ra verte az egrieket – bejutott az elődöntőbe, a visszavonulásra készülő hazai csapatkapitány, a csütörtök este ötméteresből egy gólt szerző Biros Péter a legjobb esetben ötödik hellyel fejezheti be a pályafutását.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
HATOS DÖNTŐ

A négy közé jutásért

Jug Dubrovnik (horvát)–ZF-EGER 8–6 (2–2, 2–1, 1–2, 3–1)
SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–CNA Barceloneta (spanyol) 7–5 (2–1, 1–0, 3–1, 1–3)

A TOVÁBBI PROGRAM

JÚNIUS 3., PÉNTEK
17.30, az 5. helyért: Eger–Barceloneta
19.00, elődöntő: Olympiakosz Pireusz (görög)–Szolnok
20.30, elődöntő: Pro Recco (olasz)–Dubrovnik

JÚNIUS 4., SZOMBAT
19.30: a 3. helyért
21.00: döntő

Az M4 Sport a final six valamennyi mérkőzését élőben közvetíti.
A budapesti final sixre a jegyek még kaphatók a jegyed.hu oldalon!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik