Férfi vízi BL: az Eger horvát, az OSC olasz ellenféllel találkozik

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.10.17. 13:32
A ZF-Eger a horvát Primorje Rijekával, az A-Híd OSC-Újbuda pedig az olasz Veronával találkozik a férfi vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik, záró fordulójában a 12-es főtáblára jutásért.

Az európai szövetség (LEN) honlapjának beszámolója szerint az oda-visszavágós párharcot az OSC hazai környezetben, az Eger pedig idegenben kezdi.

Az első mérkőzéseket jövő szerdán, a visszavágókat pedig két héttel később rendezik.

Az OSC ellenfele a hétvégén éppen Egerben harcolta ki a továbbjutást, a magyar csapatot 10–9-re legyőzte.

Ha az Eger továbbjut, a főtáblán a B-csoportba, a horvát Jug Dubrovnik, az olasz Pro Recco, a spanyol CNA Barceloneta és a szerb Partizan Beograd, valamint a német Waspo Hannover és a román Digi Oradea selejtezős párharcának győztese mellé kerül. Az OSC sikere esetén az A-csoporthoz, azaz a Szolnoki Dózsa-Közgéphez, a görög Olympiakoszhoz, a francia Olympic Nice-hez, a német Spandau Berlinhez és az olasz Brescia, valamint a montenegrói Jadran Hercegnovi párharcának továbbjutójához csatlakozik.

Férfi vízilabda Eurokupa

A Ferencváros Olaszországban, a BVSC pedig Horvátországban szerepel a férfi vízilabda Eurokupa második selejtezőkörében.

Az európai szövetség (LEN) honlapjának beszámolója szerint a hétfői sorsoláson a zöld-fehérek a házigazda Napoli mellett a francia Pays D'aix Natation, valamint a spanyol CN Terrassa csapatával harcolnak majd a két továbbjutó helyért. A zuglói együttes a Mladost Zagrebbel, a szintén horvát OVK Posk Splittel és az olasz Posillipo Napolival találkozik.

A négyes tornákat jövő hétvégén rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik