Férfi vízi: A magyarok viselkedése példaértékű – Prlainovics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.29. 16:09
Hétfő óta ismét edz a mononukleózisban szenvedő Andrija Prlainovics, a Szolnok férfi vízilabdacsapatának játékosa. Az olimpiai bajnok szerb szélső a betegség hatásairól, visszatéréséről, valamint a Magyarországon való beilleszkedéséről beszélt.

A 29 éves játékos korábban sokat panaszkodott fáradtságra, majd a vizsgálatok kimutatták, hogy mononukleózisban szenved. A betegségre nincs gyógyszer, ki kell feküdni, de a felépülés után is örökre vírushordozó marad az ember.majd a vizsgálatok kimutatták, hogy mononukleózisban szenved. A betegségre nincs gyógyszer, ki kell feküdni, de a felépülés után is örökre vírushordozó marad az ember.

Prlainovicsnak ugyan nehezére esik, hogy nem játszhat – még sohasem kellett ennyit kihagynia –, ugyanakkor izgatott a visszatérés miatt.

„Több mint egy hónapos szünetet követően hétfőn elkezdtem edzeni. El kell ismernem, izgatott voltam a visszatérés miatt, hiszen a közel tizenöt éves profi pályafutásom alatt még nem fordult elő, hogy ennyit kihagytam volna” – mondta Prlainovics a Beta hírügynökségnek, amit a Magyar Szó fordított magyar nyelvre.

„A folyamatos terhelés hatására a szervezetem és az immunrendszerem legyengült, ezért jelentkezett nálam ez a betegség. Jelentős világversenyeink voltak, a hazai Európa-bajnokság mellett ott volt az olimpia, ahol mindenki az aranyért akart játszani, ennek a generációnak már csak az hiányzott a gyűjteményéből, mindenki csak erre tudott gondolni. Ez természetesen hatalmas feszültséget gerjeszt egy profi sportolóban, a szervezetem egyszerűen nem tudta elviselni a folytonos nyomást.”

Prlainovics elárulta, hogy szerb csapattársai és barátai, Zivko Gocics és Milan Alekszics segítségével könnyebben ment a beilleszkedés, főleg, hogy sehol máshol nem fogadták még olyan szívélyesen, mint Magyarországon.

„Sokáig Olaszországban éltem, Magyarország hatalmas változást jelent az életemben. Zivko Gocics és Milan Alekszics nagyban hozzájárultak, hogy megszokjam az új környezetet, mindenben segítenek. Ugyanakkor a többiekre sem panaszkodhatok, a klubból mindenkiről csak felsőfokban nyilatkozhatok. Ilyen fogadtatásban és hozzáállásban még nem volt részem, a magyarok viselkedése e téren példaértékű” – mondta Prlainovics.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik