Férfi póló Ek: a Fradi el akarja felejteni az első meccset

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.04.03. 13:48
„Fél kézzel ugyan már fogja” a Ferencváros a férfi vízilabda Európa-kupa trófeáját, de a játékosok és Varga Zsolt vezetőedző szerint is fegyelmezett játékra van szükség szerdán 18 órától (Tv: Digi Sport1) a Nagyvárad elleni finálé visszavágóján ahhoz, hogy elkerüljék a kellemetlen meglepetést.

Két hete, az első mérkőzésen idegenben a zöld-fehérek fölényes, 12–6-os győzelmet arattak, így nagy meglepetés lenne, ha nem a Népligetbe kerülne a trófea.12–6-os győzelmet arattak, így nagy meglepetés lenne, ha nem a Népligetbe kerülne a trófea.

„Ennek az eredménynek van egy pozitív oldala, de egy terhe is. Nagyon fontos, hogy olyan hangulatban tudjunk beugrani a medencébe, mint az első mérkőzésen. A játékosaimtól azt kértem, hogy az első találkozót felejtsék el. A Nagyvárad nyilvánvalóan be akarja majd bizonyítani, hogy jó csapat, és győzni akar, hiszen nem lehet más célja – nyilatkozott Varga Zsolt vezetőedző hétfőn az MTI-nek, a csapat sajtónyilvános edzését követően. A tréner hozzátette, természetesen egészséges önbizalommal telítődtek a nagyváradi diadaltól, de ennél többet ez nem jelenthet. – A legfontosabb, hogy az első két negyedben a támadásaink fegyelmezettek legyenek, a védekezésünk végig stabil maradjon, ne legyenek eladott labdák, kontra faultok. Nekik az elején rohanniuk kell, gyorsítani fogják a játékot, nekünk fékezni kell, és tartani őket.”

Varga Dániel, a csapat olimpiai bajnoka az első mérkőzésen vállfájdalmai ellenére is vállalta a játékot, a hétfői tréningen is tapaszokkal gyakorolt.

„Most kicsit kevesebb van rajtam, de a meccsre biztosan mindkét vállamat fixálni kell, ez persze csak egy mellékes tényező. A legfontosabb, hogy úgy álljunk hozzá ehhez a találkozóhoz, mint egy olyan mérkőzéshez, amit meg akarunk nyerni, ez a legfontosabb – mondta az MTI-nek a 33 éves klasszis, aki szerint a siker kulcsa a kiegyensúlyozott játék, még akkor is, ha esetleg nem várt dolgok következnek be. – Mondjuk, ha elmennek nagyon az elején, vagy egy csere nélküli kiállítást kapunk, esetleg bírói igazságtalanság történik. Fontos, hogy olyan tényezők, amelyek megzavarhatnának, ne zavarjanak meg, és akkor sikerrel vehetjük ezt a döntőt.”

Tóth Márton másfél évvel ezelőtt az egyik első nagy erősítése volt a klubnak.

„Amikor ide igazoltam, az volt a kimondott célom, hogy legalább egyszer ünnepelhessek egy kupagyőzelmet a Ferencvárossal, valahogy én mostanra is időzítettem akkor. Nagyon örülök, hogy egy ilyen előnnyel tudunk szerdán játszani, így mondhatjuk azt, hogy fél kézzel már fogjuk a serleget, de ez a serleg nagyon nehéz, és két kézzel kell fogni – hangsúlyozta a válogatott center, aki társaihoz hasonlóan a mérkőzés elejét jelölte meg kulcsfontosságúként. – Ha én nagyváradi játékos lennék, akkor minden mindegy alapon nekimennék a Ferencvárosnak, őrületet csinálnék. Erre kell figyelnünk, hogy ott kontroll alatt tudjuk tartani a mérkőzést, és ahogy haladunk előre az időben, az ő kapkodásaikból adódó hibákat ki tudjuk használni és meg tudjuk nyerni a mérkőzést.”

A Ferencváros 19 esztendő elteltével emelhet magasba európai kupatrófeát azután, hogy 1998-ban a KEK-ben diadalmaskodott. Egy évvel korábban, az Európa-kupa elődjének számító LEN-kupa döntőjében alulmaradt az Újpesttel szemben.

Magyar csapat az elmúlt években nem jutott fináléba a nemzetközi porondon. A Honvéd 2004-es Euroliga-győzelme és a Szeged 2009-es LEN-kupa-sikere óta az európai kupákban nem szerzett trófeát magyar együttes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik