A sebességgel nyerhetnek női pólósaink a britek ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.20. 13:17
null
Merész András szerint a győzelem a legfontosabb (Fotó: Tumbász Hédi)
Valahol ott zárult női válogatottunk előző játéknapja, hogy a Görögország elleni 12–7 után Kisteleki Dóra végzett az interjúkkal, majd nyomban közölte, ennyit az ünneplésből, mert vannak ám további célok, a következő például Nagy-Britannia legyőzése.

 

A nyitó meccsen veszítettek, a másodikon nyertek a lányaink, és mivel a négy csapatból az első automatikusan elődöntős, a második és a harmadik is középdöntőzhet, csak a negyedik esik ki. Avagy kicsit megnyugodhattak a mieink, hiszen így nem feltétlenül kell ki-ki meccset játszaniuk az eddig 0-0-2-vel álló Nagy-Britanniával a záró fordulóban.

MAGYARORSZÁG
Csoportelső, ha legyőzi Nagy-Britanniát, és…
…Görögország tíz gólnál kisebb különbséggel győzi le Hollandiát
…Görögország kilenc góllal győzi le Hollandiát, de 15 gólnál kevesebbet szerez
Csoportmásodik, ha legyőzi Nagy-Britanniát, és…
…Hollandia döntetlent játszik Görögországgal
…Hollandia legyőzi Görögországot
…Görögország legalább tíz góllal nyer Hollandia ellen
…Görögország kilenc góllal nyer Hollandia ellen, és legalább 16 gólt szerez
Csoportharmadik, ha…
…döntetlen játszik Nagy-Britanniával, és Görögország legyőzi Hollandiát
Csoportnegyedik, ha…
…kikap Nagy-Britanniától, és Görögország legalább döntetlent játszik Hollandiával
…kikap Nagy-Britanniától, Hollandia legyőzi Görögországot, és az egyaránt három ponttal álló magyar, görög, brit hármas minitabellájában neki lesz a legrosszabb a gólkülönbsége

„Hát... az majd kiderül, hogy Nagy-Britannia ellen mi is lesz a tét, mert nagyban függ attól, mi lesz előtte a holland–görögön, ott ki nyer, esetleg döntetlen – morfondírozott a szövetségi kapitányunk, Merész András. – Sok minden előfordulhat, nagy hiba lenne részünkről, ha ezzel foglalkoznánk. Nekünk meg kell vernünk a briteket, olyan játékkal, amilyennel sikerül, és ha annak a meccsnek vége van, akkor kijövünk a medencéből, kisétálunk a táblához, és megnézzük, hol végeztünk. Legszívesebben meg sem tudnám, mi lett a holland–görög eredménye, ami persze kivitelezhetetlen."

Az egyik napról a másikra való javulás viszont nem, miként azt a mieink bizonyították. Innen nézve viszont Nagy-Britannia is lehet még veszélyes ellenfél, annál is inkább, mert akkori kapitánya, Fekete Szilveszter a legutóbbi olimpia előtt még az ob I-ben is szerepeltette: a felsőházi középszakaszban hatból ötödik lett. Azóta persze már nem ő, hanem a görög Konsztantinosz Vamvarakisz a tréner, bár már nem sokáig.

„Az egyetlen dolog, ami miatt csalódott vagyok, hogy megvágták a költségvetésünket, így ez az utolsó eseményem brit kapitányként – szomorkodott Vamvarakisz. – Egyébként büszke vagyok a csapatomra, hiszen mindkét eddigi meccsünkön a végsőkig küzdöttünk. Jól védekeztünk, bebizonyítottuk, nem vagyunk már olyan könnyű ellenfelek, mint korábban, senki sem lő nekünk húszat."

Ez a csúfság, mármint a kerek húszas Franciaországgal esett meg majdnem, de Spanyolország is megállt végül 18-nál, Nagy-Britannia pedig kilencet és 11-et kapott eddig, ami teljesen vállalható. Ennek persze megvan az oka.

„Érdekes játék lesz, mert görög edzőjüket most láttam először, miként a védekezési stílusukat is, azt is. hogy az milyen eredményes. Ennek alapján már nem csodálom, hogy megverték a spanyolokat a világligában, nagyon szép játék volt – folytatta Merész. – Nagy iramot kell diktálnunk, mert hosszabb a kispadunk, jobb a fizikai állapotunk, a nagy sebesség nálunk is, de náluk főként több technikai hibát eredményez majd. Ahogy a görögök, a hollandok is a második félidőben tudták érvényesíteni a meglévő technikai és taktikai fölényüket, mi is erre készülünk."

VÍZILABDA EB
NŐK, CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
A-CSOPORT

Hollandia–Görögország 14.30
MAGYARORSZÁG–Nagy-Britannia 17.30 (Tv: M1) – élőben az NSO-n!

B-CSOPORT
Oroszország–Franciaország 13.00
Olaszország–Spanyolország 16.00 (Tv: Digi Sport 1)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Hollandia2
2
23–167
6
2. MAGYARORSZÁG
21123–1943
3. Görögország2
11
16–19–3
3
4. Nagy-Britannia 2
2
12–20 –8 0
A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Olaszország
2
2


27–14
13
6
2. Spanyolország2
1
127–14133
3. Oroszország 2
1 1
20–22 –2
3
4. Franciaország 2
2
8–32 –24 0

Jegyvásárlás: jegyed.hu

AZ NSO AJÁNLJA:
MENETREND, A TORNA PROGRAMJA

A FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT EB-KERETE, PORTRÉK

A NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT EB-KERETE, PORTRÉK
JEGYRENDELÉS AZ EB-RE (JEGYED.HU)
AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG HIVATALOS HONLAPJA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik