A Jug Dubrovnik és a magyarok

Vágólapra másolva!
2012.09.26. 14:34
null
A szegedi Molnár Tamás (balra) még kitart, régi harcostársa, Vladimir Vujaszinovics viszont már nem a vízből, hanem a kispadról irányítja a Partizant (Fotó: Fuszek Gábor)
Két magyar csapattal, a címvédő, sőt a legutóbbi négyes döntő résztvevői nélkül rajtol szerdán a Bajnokok Ligája, amelynek a Jug Dubrovnik az első számú esélyese. A horvátok győzelménél is valószínűbb, hogy lesz magyar együttes a négyes döntőben.

Van egy jó meg egy rossz hírünk.

A jó, hogy az utóbbi években most először jelenthetjük ki előre, hogy (szinte biztosan) lesz magyar csapat a legrangosabb kupasorozat négyes döntőjében, a rossz ellenben az, hogy ettől függetlenül ugyanúgy távolinak tűnik a BL-serleg megszerzése, mint eddig. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a 2012–2013-as kiírás résztvevői közül a tavaszi final four mind a négy résztvevője hiányzik. De nézzük bővebben!

A nagyváradi négyes döntő résztvevői közül a Vasas és a Mladost anyagi okokból lépett vissza, sőt tulajdonképpen a Recco is spórol, miután Gabriele Volpi nagyfőnök megunta az európai szövetség vezetőivel vívott meddő harcot, s inkább hátat fordított a sportágnak, majd a Varga testvérek csapata, a Primorje Rijeka is ezt a formáját választotta a tiltakozásnak. Továbbá, ha ez nem lenne elég, a montenegrói csapatoknak nem futja a nemzetközi szereplésre, a szerbeknél pedig momentán nincs igazán domináns gárda.

Ebben a mezőnyben pedig tényleg okkal bízhat a Szeged és az Eger a final fourban (de minimum a negyeddöntőben), sőt, előbbi együttes végső sikerét az egyik jelentős fogadóiroda a második legkisebb oddsszal adja – nem is alaptalanul. A Szeged ugyanis tavasszal csoportgyőztesként a negyeddöntőig menetelt, azóta pedig erősödött a gárda a védő Decker Ádámmal, valamint Szivós Mártonnal, aki azért is nagy fogás, mert éppen egy ilyen típusú gólvágó-vezér hiányzott az előző szezonbeli Szegedből. Vincze Balázs együttese egyébként az alanyi jogon főtáblás német Spandau ellen kezdi meg a BL-szereplést, a berlini rivális kapcsán pedig elsőként azt érdemes megemlíteni, hogy még mindig Alexander Tchigir védi a kapuját, noha novemberben már a 43. születésnapját ünnepli.

A bajnoki ezüstérmes Eger ősszel jobbára az összeszokás időszakát szokta élni, ezzel viszont jelentősen csökkenti továbbjutási esélyeit, most viszont belefér, ha esetleg még nem oly acélos a gárda, mint a rájátszásra szokott lenni. Ebből a csoportból még egy közepes formában lévő Eger is az első két hely egyikén juthat tovább. Gerendás György csapatától távozott az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert, az ő pótlása pedig nagy feladatnak ígérkezik, igaz, az érkezési oldalon meg felvonultathatjuk a válogatott Gór-Nagy Miklóst, illetve a Honvédban már bizonyított Salamon Ferencet. Szóval nem lesz rossz az Eger sem, amely csak a második fordulóban kezd, mivel a grúzok vízumproblémái miatt elhalasztották a Tbiliszi elleni hazai bemutatkozást.

Utóirat: a Vasas és a Sturm sorsolás előtti visszalépése nyomán 22 csapatos lett volna a főtábla, de a csoportmérkőzések előtti utolsó pillanatban a fehérorosz Vitbics Vityebszk is jelezte, inkább mégsem indulna. Csak tudnánk, hogy akkor minek előzték meg a selejtezőben a továbbjutást elkerülni óhajtó spanyol Sabadellt!

A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN MOLNÁR TAMÁS ÉS SZÉCSI ZOLTÁN VÉLEMÉNYÉT IS OLVASHATJA – MINT AHOGY AZ ELLENFELEKET IS BEMUTATJUK!

BAJNOKOK LIGÁJA
D CSOPORT, 1. FORDULÓ
A-HÍD Szeged VE–Spandau 04 (német) 16.30
BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport: ZF-EGER, Vuliagmeni (görög), Szpartak Volgograd (orosz), Hannover (német), Schuurman (holland), Ligamusz Tbiliszi (grúz)
B-csoport: Jug Dubrovnik (horvát), Crvena zvezda (szerb), Olympiakosz (görög), Montpellier (francia), Kreuzlingen (svájci)
C-csoport: Brescia (olasz), Vojvodina (szerb), CN Barceloneta (spanyol), Szintyez Kazany (orosz), CN Marseille (francia)
D-csoport: A-HÍD-SZEGED VE, Partizan Beograd (szerb), CSM Digi Oradea (román), Spandau 04 Berlin (német), Galatasaray (török)
A csoportokból az első négy helyezett jut tovább (azaz csak öten esnek ki) a nyolcaddöntőbe, ahol az első helyezettek a negyedikekkel, a másodikak pedig a harmadikokkal mérkőznek, majd következik a negyeddöntő és a final four.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik