Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.06.08 23:16 Frissítve: 2011.10.04 02:44

Vízilabda: július 1-től régi-új főtitkár dolgozik a szövetségben

Július 1-től új főtitkára van a Magyar Vízilabda-szövetségnek (MVLSZ): a távozó Köpf Károly helyét – a korábban ezt a pozíciót már betöltő – Jakab Zoltán veszi át.

Ez a szervezet elnökségének mai ülésén vált biztossá, miután a testület tudomást vett a cseréről.
„Rövid, de eredményes időszakot töltöttem el a vízilabda-szövetség főtitkáraként. Bár több, mint negyven éve dolgozom a sportvezetésben, az idő múlását szerencsére még nem érzem és meg sem fordul a fejemben, hogy teljesen visszavonuljak. Főtitkárként két sportágban öt olimpiai arany születésénél bábáskodtam, de úgy gondolom, hogy a londoni olimpiáig terjedő időszakot már nem velem kell, hogy elkezdje a szövetség. Biztos vagyok benne, hogy a hátralévő aktív éveimre megtalálom – mint ahogy az elmúlt évtizedekben is mindig megtaláltam – a helyem a magyar sportirányításban” – mondta Köpf Károly távozásának okairól.

A régi-új főtitkár, Jakab Zoltán így fogalmazott.

„Két éve távoztam a Magyar Vízilabda-szövetség főtitkári posztjáról, mert kaptam egy nagy lehetőséget a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, az OLLÉ program feladatainak irányításával bíztak meg. Úgy gondoltam, érdemes lenne kipróbálni magam ezen a területen is. Remekül éreztem magam az MLSZ-ben, köszönöm a munkatársaknak és Kisteleki István elnök úrnak is ezt a lehetőséget. Amikor azonban vízilabdás barátaim megkerestek, hogy Köpf Károly távozása miatt zökkenőmentes váltásra van szükség, elsősorban a nyakunkon álló júliusi világbajnokság miatt egy percig sem haboztam, és a szívemre hallgattam. A két elnök, Martin György és Kisteleki István megbeszéléseinek eredménye, hogy július 1-én már a
vízilabda szövetségben kezdhetek.”

További információ a szövetség háza tájáról, hogy a jövőben a női felnőttválogatott csapatvezetői teendőit Novák Ferenc látja el.
2020.10.02 19:24:10

Vízilabda BALLAI ATTILA

Húsz év távlatából is mesés: felelevenítjük a magyar vízilabdázók sydneyi olimpiai győzelmét.

2020.09.18 21:05:14

Vízilabda MALONYAI PÉTER

A vízilabdázás állócsillaga 70 évesen sem hazudtolja meg önmagát: fergeteges sztorik Budától Szicíliáig.

2020.08.30 22:36:47

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Dopping- és minden más frontról pontosan tudjuk, mekkora gazemberségeket képesek egyesek elkövetni az eredmény érdekében – kétségünk se legyen afelől, hamarosan a koronavírustesztek manipulálása is piaci alapon zajlik majd.