HIRDETÉS
SZ. G.nyomtatott 2008.12.21 13:22 Frissítve: 2012.02.06 02:55

Danilo Ikodinovics szeret viccelődni sanyarú helyzetén

Először mutatkozott nyilvános eseményen súlyos balesete óta Danilo Ikodinovics. A szerb világklasszis vízilabdázó részt vett az év sportolóit köszöntő ünnepségen, és mosolyogva, optimistán nyilatkozott. Párizsi első műtétjét kettő követi még, és hamarosan megkezdődik a bírósági tárgyalás, amelyen vádlottként kell megjelennie.

"A következő szezonban biztosan nem játszom" – tréfálkozott Ikodinovics
Fotó: Action Images (archív)
"A következő szezonban biztosan nem játszom" – tréfálkozott Ikodinovics

HAMAROSAN BÍRÓSÁGI TÁRGYALÁS

Az októberi meghallgatások után november 18-án vádat emeltek Ikodinovics ellen, aki elmondta, nem emlékszik a baleset részleteire. A vizsgálat mindenesetre megállapította, hogy 80 helyett 173 kilométer per órás sebességgel száguldott Yamaha motorjával, amikor nekiment a traktort előző Zastavának. Az autó könnyebben megsérülő, sokkot kapó vezetője (napokig nem mozdult ki otthonról a stressz következtében) 650 ezer dináros (mintegy kétmillió forint) kártérítésre tart igényt, Ikodinovics pedig a legrosszabb esetben hároméves börtönbüntetést kaphat a jogszabályok szerint.
Szerbiában is megszavazták az év legjobb sportolóit, eszerint a férfiaknál az úszó Milorad Csavics, a nőknél a teniszező Jelena Jankovics, a csapatoknál a férfi vízilabda-válogatott győzedelmeskedett. A díjátadás alkalmából egy hete megrendezett ünnepségen részt vett Danilo Ikodinovics, a világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes pólós, aki június 27-én az általa okozott balesetben kis híján elvesztette teljes jobb karját. Azóta először mutatkozott nyilvánosan, és mindenkinek feltűnt optimizmusa, jókedve. Dacsa egy napja is reménykedve nyilatkozott a szerb médiának, holott egyelőre nem tudhatja, miként tudja használni karját.

A Párizsban tíz napja végrehajtott műtét előtt az orvosok azt ígérték, hogy 75 százalékban visszanyeri funkcióit a június 27-i balesetben csaknem teljesen leszakadó végtag, de előfordulhat, hogy túl optimista volt az előrejelzésük. Ami biztos, az Újévet otthon tölti Ikodinovics, majd január második felében, illetve február elején újra megoperálják a francia fővárosban, hogy elősegítsék az idegpályák regenerálódását.

„Persze hogy nem fogom feladni, megpróbálom a lehető legjobb állapotba hozni az egészségem – nyilatkozta a játékos. – Majd meglátjuk, miként sikerül. A következő szezonban biztosan nem játszom…” – tréfálkozott Ikodinovics, majd folytatta: „Szeretnék teljesen meggyógyulni, illetve szeretném tudni, hogy állok most. Aránylag normális életet élek, megyek tovább, meglátom, mivel fogok foglalkozni. Nagyon előre még nem gondolkodom, viszont szeretem viccel elütni ezt az egész helyzetet.”

A szerb pólós szíve-lelke a pólóé, ami nem csoda, hiszen több mint húsz évig áztatta magát a medencében a labda társaságában.
„Biztos maradok a vízilabdában. Hogy úgy mondjam, a póló az én első és egyetlen nagy szerelmem.”
Az akaratát elnézve az is marad.

2019.01.13 13:07:49

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (szöveg), KONCZ GYÖRGY (fotó)

Tépték már fel az orrát és varrták össze a szemgolyóját, de a pólótól semmi sem tántoríthatta el.

2018.12.27 09:41:03

Vízilabda LAKNER GÁBOR

„A Ferencváros az a nagy hagyományú klub, amelyben szerintem minden téren ki tudok teljesedni.”

2018.12.20 15:15:57

Vízilabda nemzetisport.hu

Vári Attila: Az olimpiai kvalifikáció komoly sportszakmai feladat.

2018.12.12 23:30:44

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Így fest, amikor egy sportvezető rendre hangsúlyozza, nekünk a versenyzők az elsők – ám a tettek azt tanúsítják, hogy egy frászt azok.

2018.12.07 14:16:56

Vízilabda nemzetisport.hu

December 14-16. között a Magyar Kupa négyes döntőit rendezik, majd december 22-én a Tippmix Szuperkupa a tét! (x)