HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.11.30 14:13 Frissítve: 2012.02.09 02:41

Vargákról szólt a finálé, hosszabbításban védte meg a címét az Eger

A férfi vízilabda Magyar Kupa szombati elődöntőjében a Vasas csak hosszabbítás után tudta legyőzni a Honvédot, és a fárasztó csata jelei nem múltak el nyom nélkül. A vasárnapi finálé nehezen indult Földi László csapata számára, ugyanis a házigazda Eger többször is két góllal vezetett, a Vasas azonban az ötgólos Varga Dénesnek köszönhetően egyenlíteni tudott. Ám végül hosszabbítás után Gerendás György együttese 9–8-ra győzött, és a hevesiek ezzel megvédték a címüket.

HIRDETÉS
Varga Dénes (labdával) öt gólt szerzett, de csapata elbukta a finálét
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-archív)
Varga Dénes (labdával) öt gólt szerzett, de csapata elbukta a finálét
A férfi vízilabda Magyar Kupa szombati elődöntőjében a Vasas csak hosszabbítás után tudta legyőzni a Honvédot, és a fárasztó csata jelei nem múltak el nyom nélkül. A vasárnapi finálé nehezen indult a fővárosiak számára, ugyanis a házigazda többször is két góllal vezetett ellenük.

A Magyar Kupában címvédő egrieket több szempontból is fűthette a visszavágás vágya a Vasassal szemben, hiszen a fővárosiak éppen Gerendás György csapatával szemben nyerték meg tavasszal a bajnoki döntőt, és a két fél múlt heti Euroliga-randevúján is Nagy Viktorék győztek.

A mai meccset azonban a Biros Péterrel felálló Eger kezdte jobban. A küzdelem Katonás Gergely kihagyott helyzetével indult, majd a másik oldalon Hegedűs Gábor emberelőnyből megszerezte a vezetést a házigazdáknak.

Erre a centerpozícióba beúszó Varga Dénes közvetlen közelről még válaszolni tudott, de ezt követően két gólt is lőtt az Eger: Aaron Feltham és Háray Balázs találata után már 3–1-re elhúzott a Gerendás-csapat, amely a kétgólos előnyt a második negyedben is tartani tudta.

A harmadik felvonásban Nyéki Balázs kihagyott egy ötméterest, és mivel később Kis Gábor (aki tavaly még az egrieket erősítette) egy blokkról lepattanó labdát a hálóba vágott, a háromgólos hazai vezetés helyett egy gólra feljött a Vasas, sőt Varga Dénes negyedik találata (hét kísérletből) után egyenlítettek az angyalföldiek, így a negyedik játékrész 6–6-os állásnál kezdődött.

A roppant izgalmas összecsapás (elvileg) utolsó nyolc percében előbb Kiss Csaba lőtt kapufát, majd a Vargák percei következtek. Dénes a keresztlécet találta el egy szenzációs svédcsavarból, majd az egri Varga II Zsolt ismét vezetéshez juttatta csapatát, de a következő támadásból Varga Dénes egy átlövésből az ötödik gólját is megszerezte

Húsz másodperc volt hátra, amikor 7–7-nél a Vasas próbálkozhatott, ám egy a centernek szánt rossz bejátszás miatt elveszítette a labdát.

Az Eger néhány másodperccel a vége előtt megnyerhette volna a döntőt, de Nagy Viktor hárította az utolsó lövést, így jöhetett a hosszabbítás. Ott megint egy Varga, méghozzá a hazai Zsolt volt eredményes. Ezt követően egy tiszta lövőhelyzetig játszott támadás végén emberelőnyből Bárány Attila is betalált, vagyis a hosszabbítás első félideje után 9–7-re vezetett a címvédő.

A befejező három percben a Vasas még szépíteni tudott, de az egyenlítésre már nem volt esélye, így a végig kiválóan védekező, az emberelőnyeit jobb százalékban értékesítő Eger 2007 után az idén is megnyerte a Magyar Kupát.

FÉRFI VÍZILABDA

MAGYAR KUPA, DÖNTŐ
EGER–VASAS 9–8 (3–2, 2–1, 1–3, 1–1, 2–0, 0–1)
Eger, Bitskey Aladár uszoda, 1000 néző. V: Kiszelly, Székely B.
EGER: Szécsi – Decker, Nyéki, Bárány 2, Kiss, Hegedűs 2, Varga II Zs. 2. Cs.: Erdélyi, Feltham 1, Binder 1, Bundschuch, Hárai 1, Biros. Vezetőedző: Gerendás György
VASAS: Nagy V. – Katonás, Kovács R., Varga Dániel, Varga Dénes 5, Steinmetz B., Kis G. 2. Cs.: Takács, Kállay 1, Hosnyánszky, Vörös, Tóth M., Hőna. Vezetőedző: Földi László
Emberelőny – gól: 10/2, ill. 13/3
Ötméteres – gól: –, ill. 1/0
Piros lap: Mátéfalvy Csaba (32.p.)
Kipontozódott: Binder Szabolcs (29.p.), Steinmetz Barna (34.p.)
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 08:38:38

Vízilabda BALLAI ATTILA

Fodor Rajmund: „Ami most történt, arra száz év múlva is emlékezni fognak.”

2018.11.04 11:41:07

Vízilabda BALLAI ATTILA

Így jutott fontos szerephez a kocsmázás és egy kapuscsere. Kemény Dénes-sorozat, 3. rész.

2018.10.29 10:16:48

Vízilabda BALLAI ATTILA

„Azért voltam nyugodt, mert tudtam, hogy jobbak vagyunk” – Kemény Dénesről szóló sorozatunk második része.

2018.10.20 11:45:56

Vízilabda BALLAI ATTILA

Egy comói állatorvosnál egyszer csak tündökletes kérő kopogtatott. 1. rész.

2018.10.18 09:37:44

Vízilabda nemzetisport.hu

Az érintettek december 16-án, Kínában, a FINA éves gálavacsoráján veszik át a díjat.

HIRDETÉS
HIRDETÉS