Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.06.13 09:09 Frissítve: 2011.02.09 00:03

Kemény Dénes válogatottja a felkészülés legnehezebb módját járja

A magyar vízilabda-válogatott javában készül a nyári megmérettetésekre. Nem is akárhogy! Kemény Dénes – stílszerűen – a lehető legkeményebb módját választotta a tökéletes ráhangolódásnak: az erőnléti edzések közepette az egyik legfőbb riválissal, Szerbiával vívnak edzőmeccseket.

Kemény Dénes nem bánik kesztyűs kézzel játékosaival a felkészülés heteiben sem
Fotó: Mirkó István
Kemény Dénes nem bánik kesztyűs kézzel játékosaival a felkészülés heteiben sem
Kemény Dénes már két hete erőnléti tréningeket vezet játékosainak, azonban a vízilabda-válogatott eközben is játszik: barátságosnak nem is igen mondható felkészülési mérkőzéseket.

A rivális az a Szerbia, amelyik az utóbbi időben sok borsot tört Kásás Tamásék orra alá, és most a Világligára készül. A két csapat háromszor csap össze Szegeden – ebből kettőt lejátszottak már –, majd a mieink folytatják „országjáró” felkészülési turnéjukat.

A mérkőzések nem hivatalosak, ami azt jelenti, hogy mindkét csapatban folyamatosan mehetnek a cserék, az eredményt hivatalosan nem számolják, csak a hátralévő időt. A találkozókra a szerb és a magyar fél is egy-egy játékvezetőt delegál, de szó sincs arról, hogy ne lenne nagy küzdelem. A csütörtöki mérkőzésen például két páros kiállítás is volt.

A szerbek megnyerték az első mérkőzést, csütörtökön azonban javítottak a mieink, ami pozitívum, hiszen a Kemény Dénes csapata két hete szinte csak ezeken a meccseken látott labdát.

Kiss Gergely a mérkőzés után elmondta, a nagy koncentráció miatt még a poénkodás is kevesebb. „Olyanok vagyunk jelenleg, mint a zombik: edzés, kaja, edzés, alvás... És nem kérdés, hogy moziba megyünk-e, vagy megiszunk egy kávét. Ha tehetjük, pihenünk, az ágy a kedvenc tárgyunk” - nyilatkozta a kétszeres olimpiai bajnok játékos.

További részletek a Nemzeti Sport mai számában, a 14. oldalon.
2020.07.02 22:09:59

Vízilabda CSURKA GERGELY

A HARCOS ÚTJA, 4. RÉSZ. Benedek Tibor az atlantai olimpia sokkja után elindult a csúcsra vezető úton.

2020.07.01 22:44:08

Vízilabda CSURKA GERGELY

A HARCOS ÚTJA, 3. RÉSZ. 1993-tól mintegy varázsütésre elindult felfelé a vízilabda – az emelkedésnél az egyik legfőbb hajtóműnek az UTE gárdája számított, a főszerepben Benedek Tiborral.

2020.07.01 00:30:44

Vízilabda CSURKA GERGELY

A HARCOS ÚTJA, 2. RÉSZ. „Huszonegyből tizennégy vízilabdás a sportosztályban – hát nem voltunk jó gyerekek...”

2020.06.29 22:03:40

Vízilabda CSURKA GERGELY

A HARCOS ÚTJA, 1. RÉSZ. Már gyerekként látszott rajta, hogy sohasem ad fel semmit, hogy sohasem fél semmitől.

2020.06.21 21:43:36

Vízilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Látva a margitszigeti zarándoklatot, olvasva a megemlékezéseket, amelyben erdélyiek ezrei szinte hozzátartozóként búcsúznak Benedek Tibortól, immár súlyos mulasztásként telepszik rám e hérosz halála.