HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.04.16 11:29 Frissítve: 2012.02.06 02:43

Fodor Rajmund simább mérkőzésre számított a Panioniosz ellen

A férfi vízilabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, az Euroliga csoportküzdelmeinek hétvégi, ötödik fordulóját követően már öt hely biztosan elkelt a negyeddöntőben. A C csoportban az Eger és a Vasas fut egymással versenyt, a Domino viszont szombati, a vártnál kicsit talán nehezebben aratott sikerével már biztosította helyét a legjobb nyolc mezőnyében. A Kőér utcaiak edzője, Kovács István szerint azonban túl sok gólt kaptak, védekezésükön akad javítanivaló.

HIRDETÉS
Fodor Rajmund három gólt lőtt a Panioniosznak
Szabó Miklós
Fodor Rajmund három gólt lőtt a Panioniosznak
A görög Panioniosz ellen hazai medencében két góllal - 13-11 - megnyert csata hőse a kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmund volt, aki szokásos fantasztikus mezőnymunkáját három góllal koronázta meg.

„Ennél valamivel simább mérkőzésre számítottunk – nyilatkozta az NSO-tévének Fodor -, de ha a 2-4-s utolsó negyedet levonjuk a mérkőzésből, akkor a végeredmény relatíve sima lett volna. De ugye volt egy utolsó negyedünk is, és a mérkőzést egészét nézve hátul nagyon lyukasak voltunk.”

A szélsővel egybecseng a csapat vezetőedzőjének, Kovács Istvánnak a nyilatkozata is.

„A találkozó eleje és a vége az, ami nagyon rossz volt - nyilatkozta szintén az NSO-tévének a találkozót követően a szakember -, nem sikerült semmi, nagyon sok helyzetünk kimaradt. A mérkőzés második és harmadik negyede viszont nagyon jó volt, 4-2-s görög vezetést követően a harmadik negyed végére komoly előnyt szereztünk, akkorra már megvolt a mérkőzés.

„Sok javulnivalónk van, mert tizenegy gólt kaptunk, nagyon nehezen tudtuk semlegesíteni az ellenfél centerét, van még mit gyakorolnunk. De ez a csapat 2,5 hónapig nem játszott együtt. Az erőállapottal nem volt gond, csak sokat kell megint együtt játszanunk.”

A Domino már biztos elsőként zár a D csoportban, a hatodik fordulóban a hét ponttal második spanyol Barcelonetához látogatnak Benedekék. A Kőér utcában 12-8-ra nyert a Kovács-csapat. A spanyoloknak kell a pont, hiszen hozzájuk hasonlóan a szintén nyolcba vágyó olasz Posilliponak is hét pontja van és utóbbiak a csoportutolsó, pont nélküli görög Panionioszhoz látogatnak.

A C csoportban már biztos csoportelsőként negyeddöntős olasz Pro Recco mögötti kiadó egy helyért az Eger és a Vasas fut versenyt. A zárókör előtt a hevesiek vannak lépés- és egypontos előnyben, de a sorsolásuk nehezebb. A 6. fordulóban ugyanis a még veretlen Pro Reccót látják vendégül, míg az angyalföldiekhez a nyeretlen orosz Csehov látogat el.

Az A csoportban nem maradt lényeges nyitott kérdés a 6. fordulóra. Az olasz Berscia és a szerb Partizan jutott be a negyeddöntbe, a két, eddig egyaránt tíz pontot gyűjtő gárda Belgrádban a csoportelsőségről dönt majd zárásként.

A B csoportban első helyen, veretlenül negyeddöntős a szerb Jug Dubrovnik, a kiadó egy helyért a kilenc pontos francia Marseille és a hét pontos görög Olympiakosz fut versenyt. Utóbbiak a nullpontos Barcelonát fogadják, ez simának ígérkezik, nem úgy a Dubrovnikba látogató franciák mérkőzése.
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.15 13:29:52

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (BARCELONA)

Szakmailag nehezen értékelhető meccsen 27 gól lett a különbség.

2018.07.14 16:14:35

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona)

A torna első napján az előző két Európa-bajnokság győztese csapott össze egymással.

2018.07.14 08:19:24

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Nincsen nyomás a címvédő magyar női válogatotton a barcelonai vízilabda Európa-bajnokságon.

2018.07.13 09:40:43

Vízilabda BABJÁK BENCE, DÖMÖTÖR CSABA (fotó)

Amikor először hallotta a fekvőrendőr szót, kereste az úton fekvő egyenruhás rendőrt.

2018.07.12 21:43:03

Vízilabda LAKNER GÁBOR

A férfi vízilabda-válogatott csapatkapitánya csak a győzelemmel lenne elégedett az Eb-n.

HIRDETÉS
HIRDETÉS